Šport > Nogomet
9465 ogledov

Novinarko grabil za zadnjico, nato dobil, kar mu gre

María Fernanda Mora Print Screen
Novinarka je upravičeno znorela med prenosom v živo.

Mehiška novinarka María Fernanda Mora je bila žrtev spolnega nadlegovanja med poročanjem v živo po finalu CONCACAF Lige prvakov med Deportivom Guadalajaro in Torontom.

Med javljanjem s terena jo je eden izmed fanatičnih navijačev Deportiva, ki je slavil po streljanju 11-metrovk, večkrat zgrabil za zadnjico. Čeprav se je trudila, da bi svoje delo opravila profesionalno, ji je naposled prekipelo.

Obrnila se je in začela z mikrofonom udrihati po domnevnem storilcu. Z odločno potezo je postala spletni hit, kasneje pa se je o incidentu razgovorila z objavo na družbenih omrežjih, kjer je v imenu vseh žensk izrazila zahtevo po spoštovanju.

"Kar se je zgodilo meni, se vsak dan dogaja na tisoče ženskam po vsem svetu. Razlika je samo v tem, da se je meni to zgodilo med prenosom v živo in da sem se odločila braniti. Zaradi moje reakcije je posnetek postal viralen," je zapisala.

"Takoj sem začutila, da se me nekdo dotika, vendar sem mislila, da je to zaradi gneče. Ker nisem takoj reagirala, se je moški še opogumil. Odločila sem se, da se branim. Ne obžalujem, da sem ga udarila z mikrofonom. Prvič se mi je zgodilo, da me je nekdo tako nadlegoval med opravljanjem poklica," je dodala.

V istem zapisu je zanikala, da je šlo za blag dotik, temveč za namerno in večkratno otipavanje. "Težava je v tem, ker nekateri mislijo, da se imajo pravico dotikati drugega telesa. Da smo si na jasnem, problem je vedno v agresorju," je odgovorila na očitke, da je k nadlegovanju pripomogla sama. "Rešitev ni v tem, da se ženskam onemogoči pokrivanje tovrstnih dogodkov, ampak v tem, da lahko vsak svobodno opravlja svoj poklic. Zahtevamo spoštovanje," je sklenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice