Šport > Nogomet
813 ogledov

Skomina jih zbira kot za stavo

damir skomina
Slovenski delivec pravice bo sodil že sedmi polfinale v evropskih tekmovanjih.

Povratno polfinalno tekmo Lige prvakov med Liverpoolom in Romo, na kateri bo angleški prvoligaš branil tri gole prednost z domačega igrišča (5:2), bo sodil najslavnejši slovenski sodnik Damir Skomina. 

Na srečanju mu bodo pomagali pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Robert Vukan, dodatna pomočnika sodnika Matej Jug in Slavko Vinčič ter četrti sodnik Tomaž Klančnik. Za Skomino bo že sedmi članski polfinale v evropskih tekmovanjih.

Tekma bo v sredo ob 20.45 na olimpijskem stadionu v Rimu.

Skomina si je mesto na mednarodni listi sodnikov izboril leta 2003 in že vrsto let sodi med najboljše sodnike na svetu. Vse od sezone 2011/2012 je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo enega izmed evropskih tekmovanj, od tega dvakrat polfinale Lige prvakov, štirikrat polfinale Lige Europa, predlani celo obe polfinali evropskih tekmovanj. Leta 2012 je sodil tudi evropski superpokal ter leta 2012 in 2016 četrtfinale Eura, lani pa tudi finale Lige Evropa.

V letošnji sezoni je sodil obračun osmine finale Lige prvakov med Chelseajem in Barcelono, svoje kvalitete pa bo dokazoval tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice