Šport > Košarka
17964 ogledov

Ko že misliš, da bolje ne gre, Dončić naredi tole

luka dončić Epa Najboljši košarkar pretekle evroligaške sezone bo kariero nadaljeval v ZDA.
Dober, boljši, Luka Dončić!

Slovenski košarkarski reprezentant Luka Dončić je poskrbel za nov zgodovinski dosežek. Devetnajstletnik je namreč postal najmlajši košarkar v zgodovini španske ACB, ki je dosegel trojni dvojček.

Real Madrid je na tekmi elitnega španskega prvenstva premagal Real Betis (104:89). Dončić je na parketu preživel samo dobrih 22 minut in dosegel 17 točk, 10 skokov in 10 podaj. Mladi zvezdnik je iz igre metal 100-odstotno (1/1 za dve, 3/3 za tri), nezgrešljiv je bil tudi s črte prostih metov (6/6).

Dončić je dosegel prvi trojni dvojček v karieri in vpisal rekordni statistični indeks 42. Za nameček je bil to šele prvi trojni dvojček v Španiji v zadnjih 11 letih in sedmi v zgodovini lige.

Zadnji se je trojnega dvojčka že daljnega leta 2007 veselil španski košarkarski zvezdnik Fran Vázquez, ki je takrat za Barcelono zbral 12 blokad, 11 točk in 10 skokov.

Trojni dvojčki so v Evropi prava redkost. Tekme so dolge samo 40 minut (48 minut v NBA), tempo je nekoliko počasnejši, več pozornosti se posveča obrambi.

Če upoštevamo še to, da ima Dončić komaj 19 let, je njegov dosežek še bolj impresiven.

Kako težko je doseči trojni dvojček na košarkarski tekmi v Evropi, priča podatek, da je hrvaški center Nikola Vujčić še vedno edini košarkar s trojnim dvojčkom v moderni evroligaški zgodovini (od leta 2001). Nekdanjemu hrvaškemu reprezentantu je to uspelo dvakrat, zadnjič leta 2006 proti takratni Union Olimpiji.

Dončić v dresu Reala, ki bo 18. maja igral na zaključnem turnirju Final Four, iz dneva v dan dokazuje, zakaj velja za prvega favorita prihajajočega nabora v ligi NBA. Vprašanje je le, katera ekipa bo imela to srečo, da ga bo uspela zvabiti v svoje vrste.

 

Which NBA team is going to be lucky enough to draft him? 👀

A post shared by Sports Blog Nation (@sbnation) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice