Šport > Nogomet
14434 ogledov

Ronaldo pokril usta, a prepozno: znano, česa je obtožil Piquéja

cristiano ronaldo gerard pique Epa Cristiano Ronaldo je nerodno padel po posredovanju Gerarda Piquéja.
Real Madrid bo stiskal pesti za čim hitrejše okrevanje prvega zvezdnika kraljevega kluba.

Ligaški El Clásico v okviru 36. krogu španske La Lige je postregel z obilico pestrega dogajanja in velikim udarcem za Real Madrid.

Na tekmi se je namreč poškodoval njihov najboljši nogometaš Cristiano Ronaldo.

Gerard Pique, Cristiano Ronaldo El Clasico Šport Rdeči karton, štirje goli in sodniške napake

Portugalski napadalec je v 14. minuti izničil prednost Barcelone po golu Luisa Suáreza, a za izenačujoči zadetek plačal visok davek. V dvoboju z branilcem katalonskega ponosa Gerardom Piquéjem je utrpel poškodbo gležnjo in na zelenici potreboval pomoč zdravniške službe.

"Zlomil si mi nogo," naj bi Ronaldo obtožil branilca in si pri tem pozabil prekriti usta.

Kljub bolečinam je stisnil zobe in prvi polčas odigral do konca, a začetku drugega pa ga je na zelenici zamenjal Marco Asensio. Trener Reala Zinedine Zidane je po tekmi miril zaskrbljene navijače madridskega velikana, čeprav ni vedel, kakšne so v resnici razsežnosti poškodbe.

"V tem trenutku ni najbolje, vendar mislim, da ne bo nič hujšega. Naredil je napačen gib. Ne vem, kako dolgo bo odsoten. Opravil bo pregled, a verjamem, da to zanj ne bi smela biti prevelika težava," je bil optimističen Zidane.

Real Madrid se bo 26. maja pomeril z Liverpoolom v finalu Lige prvakov. Velik udarec bi bil, če na tekmi ne bi mogel računati na prvega strelca tekmovanja, s katerim je v zadnjih štirih sezonah osvojil kar tri lovorike.

Do velikega spopada v ukrajinskem Kijevu so še skoraj trije tedni, zato je francoski strateg optimističen, da bo Ronaldo nared. "Tudi on je mnenja, da ni prehudo. Ne skrbi me zaradi Lige prvakov," je pristavil Zidane.

Ronaldo je zabil 400. gol Reala na srečanjih z Barcelono. Z 18. zadetki na El Clásicih se je poravnal z legendarnim Alfredom di Stefanom (18). Na vrhu lestvice je Lionel Messi s 25. goli.

Zanimivo je, da je Ronaldo na Camp Nouu dosegel več golov kot Argentinec, 12 proti 11.

Nedeljski obračun Reala in Barcelone se je končal brez zmagovalca (2:2). Katalonci so si že predčasno zagotovili naslov španskega prvaka, galaktiki so trenutno tretji in imajo s tekmo manj tri točke zaostanka za Atlético Madridom.

Komentarjev 2
  • lotus 23:57 07.maj 2018.

    Nič mu nebo namreč je iz pravega testa in bo stisnil zobe da pometejo z usranimi angleži upam

  • samo.jst 10:39 07.maj 2018.

    Sam da je frizura ostala

Sorodne novice