Šport > Nogomet
5723 ogledov

Rdeči karton, štirje goli in sodniške napake

Gerard Pique, Cristiano Ronaldo Epa
V Barceloni je največji katalonski klub gostil velikega rivala iz Madrida, dvoboj se je končal brez zmagovalca.

Tekmo so sicer bolje odprli gostitelji, ki od svojih tekmecev po pričakovanjih pred dvobojem niso dočakali špalirja za osvojitev La Lige. Že v deseti minuti je po desni strani pobegnil Roberto in nato poslal močen predložek v peterec gostov, kjer ga je izjemno pričakal Luis Suarez in z volejem poskrbel za vodstvo domačih.

A to ni dolgo trajalo. Že v 15. minuti se je na semaforju izpisal rezultat 1:1. Na levi strani domačega šestnajsterca sta odlično kombinirala Cristiano Ronaldo in Toni Kroos, sledila je podaja pred gol, kjer je z glavo v dolgi kot meril Karim Benzema. Strel Francoza bi zletel mimo želenega cilja, a je Ronaldo prehitel Gerarda Piqueja in žogo poslal v mrežo. Pri tem je portugalskim navijačem pred svetovnim prvenstvom zastal dih, saj je Realov zvezdnik zašepal, nekaj časa pa so mu ob igrišču morali pomagati tudi Realovi fizioterapevti.

Portugalec se je nato vrnil na zelenico, v nadaljevanju polčasa pa je zamudil še kar nekaj lepih priložnosti za preobrat. V vzdihljajih prvega dela so nato sledile številne grobosti, Barcelona pa je pred drugimi 45 minutami ostala brez enega igralca. Ronaldo je moral ob polčasu zaradi težav z gležnjem zapustiti zelenico, zamenjal ga je Marco Asensio.

A kljub številčni podhranjenosti je Barcelona hitro povedla. Suarez je v dvoboju z Raphaelom Varanom prišel do žoge, pri tem je storil prekršek, a ga sodniki niso opazili, v nadaljevanju akcije pa je s podajo poiskal Lionela Messija na robu kazenskega prostora gostov. Argentinski zvezdnik se je s preigravanjem otresel branilcev ter ob vratnici zadel za 2:1. Barca je hitro dosegla še en zadetek, a tokrat iz prepovedanega položaja.

Po vodstvu domačih je bil v 57. minuti zamenjan Andres Iniesta, ki je odigral svojo zadnjo tekmo na največjih derbijih španskega prvenstva. Sledil je pritiski Reala, Barcelona pa se je branila, v 70. minuti pa je imel izjemno priložnost Messi. Ta se je izognil prepovedanemu položaju in stekel sam pred Keylorja Navasa, ki pa se je izkazal z izjemno obrambo.

Kazen za zamujeno je bila hitra. V 72. minuti je Asensio z leve podal v sredino, kjer je pritekel Gareth Bale in z 18 metrov močno in natančno ustrelil za 2:2. Sledila je še ena sodniška napaka, ko je bil v domačem šestnajstercu zrušen Marcelo, piščalka pa je ostala nema.

Messi je imel na nogi novo vodstvo Kataloncev, a je prvič streljal mimo vrat, v drugo pa je njegov strel v bližnji kot zaustavil Navas. Do konca dvoboja je Barca vzdržala pritisk Reala. 

Špansko prvenstvo, 36. kolo:

Barcelona : Real Madrid  2:2 (1:1)
Suarez 10., Messi 52.; Ronaldo 15., Bale 72. 

Lestvica:
1. Barcelona  87 (-1)
2. Atletico Madrid 75
3. Real Madrid  72 (-1)
4. Valencia  67
5. Betis  59
6. Villarreal  57 (-1)
7. Getafe  52
8. Sevilla  51 (-1)
9. Girona  48
...
15. Espanyol  43
16. Leganes  40 (-1)
17. Levante  40 (-1)
18. Deportivo La Coruna  29
19. Las Palmas  22
20. Malaga  20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.