Šport > Košarka
4548 ogledov

Velezvezdnik zahteval menjavo, dva kluba favorita za njegov prihod

Damian Lillard Profimedia
Velezvezdnik moštva Portland Trail Blazers je zahteval, da ga klub vključi v menjavo z drugim moštvom. Favorita za njegov podpis sta Brooklyn in Miami.

Zvezdnik Portlanda Damian Lillard po letih neuspehov želi zamenjati klub, s tem pa je v ligi NBA povzročil pravi plaz. Za izjemnega košarkarja bodo v naslednjih dneh tako številni klubi pripravili 'pakete', ki bi bili zanimivi franšizi iz tvezne države Oregon. Po mnenju ponavadi izjemno dobro obveščenega novinarja Shamsa Charanie, ki je tudi prvi sporočil Lillardovo zahtevo za 'menjavo', sta favorita za podpis sodelovanja z njim predvsem Maimi Heat in Brooklyn Nets.

Sedemkratni udeleženec All-Star tekme, ki bo čez dva tedna dopolnil 33 let, je v minuli sezoni v povprečju zbral po 32.2 točke, kar je njegov osebni rekord v posameznih sezonah, 4.8 skoka in 7.3 podaje na tekmo.Portland se že drugo leto zapored ni prebil v končnico.

Živahno kadrovanje

Franšize v  ligi NBA so sicer v obdobju številnih kadrovskih sprememb. Potem ko so Dallas Mavericks, pri katerih je prvi zvezdnik Slovenec Luka Dončić, za tri leta in 115 milijonov evrov podaljšali sodelovanje s Kyriejem Irvingom ter pripeljali še branilca Setha Curryja, so tudi drugi klubi v NBA vlekli pomembne poteze.

Memphis Grizzlies so, kot poroča ameriška mreža ESPN, z branilcem Desmondom Banom podpisali petletno in 190 milijonov evrov vredno podaljšanje pogodbe, obenem pa so v kader za dve leti dodali še nekdanjega najkoristnejšega igralca lige Derricka Rosa.

Maksimalno pogodbo je z Indiana Pacers podpisal branilec Tyrese Haliburton, ki bo v petih letih dobil približno 239 milijonov evrov, njegov soigralec bo po novem tudi zdaj že nekdanji član prvakov Denver Nuggets Bruce Brown, ki bo za dve leti igranja dobil 41 milijonov evrov.

Bruce Brown | Avtor: Profimedia Profimedia

Za tri leta bodo Houston Rockets 29-letnemu branilcu Fredu VanVleetu plačali skoraj 120 milijonov evrov, njegov nekdanji soigralec pri Toronto Raptors, center Jakob Pöltl, pa bo ostal v Kanadi še štiri leta, v katerih bo zaslužil dobrih 73 milijonov evrov.

Brooklyn Nets so s krilnim igralcem Cameronom Johnsonom podpisali štiriletno in 99 milijonov evrov "težko" pogodbo, trikratni udeleženec tekem vseh zvezd Khris Middleton pa se je z Milwaukee Bucks dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Pri tem bo v treh letih dobil 94 milijonov.

Zajetnih 147 milijonov evrov bo v petih letih pri Portland Trail Blazers dobil krilni košarkar Jerami Grant, 94 milijonov bo za štiri leta pri Washintgon Wizards dobil Kyle Kuzma, 92 milijonov pa bo v enakem obdobju zaslužil Draymond Green pri Golden State Warriors.

V prihodnjih dneh v NBA pričakujejo še nekaj odmevnih kadrovskih premikov, med drugim je na trgu prostih igralcev tudi slovenski veteran Goran Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice