Šport > Košarka
4652 ogledov

Litovec bo zaslužil, center ostaja pri Dallasu

Luka Dončić, Dwight Powell Profimedia
Powell ostaja Dončićev soigralec pri Dallasu, Brooks za štiri leta v Houston.

Pestro dogajanje na tržnici severnoameriške košarkarske lige NBA se nadaljuje, saj so franšize v obdobju številnih kadrovskih sprememb. Ekipo za novo sezono sestavljajo tudi pri Dallas Mavericks, kjer je prvi zvezdnik Slovenec Luka Dončić. Po Kyrieju Irvingu, Sethu Curryju in Danteju Exumu je novo pogodbo s teksaško zasedbo sklenil Dwight Powell.

Powell se je kot prost igralec odločil za vrnitev k Dallasu, s katerim je zdaj sklenil triletno pogodbo vredno 12 milijonov dolarjev (11 milijonov evrov), piše ameriški ESPN.

Houston Rockets so se pred tem okrepili s Fredom VanVleetom, ki je podpisal triletno pogodbo vredno 120 milijonov evrov. Zdaj se raketam pridružuje še nekdanji košarkar Memphis Grizzlies Dillon Brooks. Podpisal bo štiriletno pogodbo vredno 80 milijonov dolarjev (73 milijonov evrov).

Litovski košarkar Domantas Sabonis se je s svojim klubom Sacramento Kings v ponovnem pogajanju dogovoril o podaljšanju pogodbe, ki mu bo v petih letih prinesla 217 milijonov dolarjev (198 milijonov evrov).

Domantas Sabonis | Avtor: Profimedia Profimedia

V New York se seli Donte DiVincenzo, ta je z Knicks sklenil štiriletno pogodbo vredno 50 milijonov dolarjev (46 milijonov evrov). V Los Angelesu pa bo ostal veteran Russell Westbrook, ki je s Clippers sklenil dveletno pogodbo za 7 milijonov evrov. .

Druga ekipa iz mesta angelov Los Angeles Lakers so se za štiriletno podaljšanje dogovorili z Austinom Reavesom. Reaves bo prihodnjo sezono zaslužil 11 milijonov evrov, nato pa vsako leto še osem odstotkov več, kar mu bo skupaj prineslo nekaj več kot 50 milijonov evrov. Lakers so za dve leti podaljšali tudi sodelovanje z D'Angelom Rusellom.

Pri Milwaukee Bucks ostaja center Brook Lopez za naslednji dve leti, za eno pa v Philadelphii Patrick Beverley.

Zvezdnik ekipe Portland Trail Blazers, Damian Lillard, pa je od moštva zahteval menjavo. Po poročanju ameriških medijev si želi prestopa v Miami Heat. Vseeno je v teh dneh Portland podpisal petletno pogodbo vredno 160 milijonov dolarjev (146 milijonov evrov) z Jeramijem Grantom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice