Šport > Košarka
571 ogledov

Vpleteni štirje klubi in 12 igralcev, Čančar se je izognil tradu

Clint Capela bo kariero nadaljeval v Atlanti.

V ligi NBA so štiri moštva pred koncem roka za prestope igralcev izpeljala menjavo kar 12 igralcev. V veliko menjavo so bila vpletena moštva Houston Rockets, Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves in Denver Nuggets.

Med igralci izstopata Clint Capela in Robert Covington. Prvi, švicarski center je za Houston letos dosegal 13,9 točke in 13,8 skoka na tekmo, nekdanji krilni košarkar Minnesote pa je letos v povprečju dosegal 12,8 točke in šest skokov na tekmo.

V poslu štirih ekip sta v Houstonu pristala Covington in Jordan Bell, v Atlanto sta se preselila Capela in Nene Hilario. V Minnesoto se selijo Malik Beasley, Juancho Hernangomez, Evan Turner in Jarred Vanderbilt, medtem ko bodo Vlatku Čančarju v Denverju družbo delali Gerald Green, Noah Vonleh, Shabazz Napier in Keta Bates-Diop.

Kot del posla bodo Timberwolves prejeli še izbor Atlante (od Brooklyna) v prvem krogu letošnjega nabora, Denver pa bo v prvem krogu nabora letos izbiral namesto Houstona.

Goran Dragić Dragić spet izjemen Šport Dragićev zvezdniški soigralec navdušil javnost: "Sem kot Luka!"

Gre za največjo menjavo po letu 2000, ko so New York Knicks v poplavi ostalih menjav poslali Patricka Ewinga v Seattle. Kratkohlačniki so se sicer torek zvečer razšli s predsednikom kluba Stevom Millsom. Leta 2013 je prišel v New York kot izvršni podpredsednik, vmes je bil za nekaj časa generalni menedžer, leta 2017 pa je prevzel predsedniško mesto. Prvi kandidat za izpraznjeno mesto je sedaj predsednik Toronta Masai Ujiri, ki je sestavil igralski mozaik, ki je lani Kanadčane prvič popeljal do zmage v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice