Šport > Košarka
899 ogledov

Takojšen in silovit odgovor Milwaukeeja

Giannis Antetokounmpo Epa
Vodilna ekipa vzhodne konference je na poraz proti Denverju odgovorila z visoko zmago nad Phoenixom.

Košarkarji Milwaukee Bucks so od uvoda lanske sezone severnoameriške lige NBA izgubili le 28 tekem in le enkrat si po porazu niso takoj opomogli. Prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo je s 30 točkami in 19 skoki po petkovem porazu proti Denverju danes popeljal najboljšo ekipo lige do 42. zmage letos, tokrat s 129:108 nad Phoenixom. Denver je izgubil.

"Spet smo dobro odgovorili na poraz. Nismo sicer najbolje igrali, ampak zato zelo zanesljivo. Dobro smo odgovorili, kaj na rečem drugega?" je po tekmi dejal Mike Budenholzer, trener Miwaukeeja, najboljše ekipe vzhoda in celotne lige, ki ima to sezono na računu 42 zmag ob le sedmih porazih.

Antetokounmpo je še 26. dosegel mejo 30 točk, njegov soigralec na tekmi zvezd All-Star Khris Middleton je k zmagi dodal 25 točk, osem skokov in šest podaj, Brook Lopez pa 17 točk. Skupno so domači košarkarji zadeli 15 trojk.

Na drugi strani je Devin Booker za sonca zbral 32 točk.

Ne popuščajo niti branilci naslova prvaka, Toronto Raptors, ki so prišli do 11. zaporedne zmage in s tem izenačili klubski rekord na račun Chicaga (129:102).

Košarkarji Toronta, ki vse bolj dihajo za ovratnik Milwaukeeju, ekipi, ki so jo premagali v lanskem finalu vzhodne konference, so tokrat slavili na račun razpoloženega Terenca Davisa, ki je dosegel 31 točk in edini odigral vseh 50 tekem svoje ekipe.

Tudi brez Kawhija Leonarda, ki se je pred sezono pridružil Clippers, in nekaj ključnih igralcev igrajo Raptors na visoki ravni.

Pascal Siakam je k zmagi za prvake lige NBA dodal 17 točk, Serge Ibaka 16, Chris Boucher 15 in Kyle Lowry 14.

Zato pa so Denver Nuggets po porazu v Detroitu s 123:128 zdrsnili na tretje mesto zahodne konference. Kljub trojnemu dvojčku Nikole Jokića, ki je dosegel 39 točk, 11 podaj, deset skokov, so po podaljšku izgubili proti Pistons. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je tekmo tudi tokrat spremljal s klopi.

Pri Detroitu je sedem igralcev doseglo več kot deset točk, izstopal pa je Andre Drummond z 21 točkami in 17 skoki.

Naslednja tekma Denver čaka v torek, ko bo doma gostil Portland.

Liga NBA, izidi:

Detroit Pistons - Denver Nuggets 128:123 (podaljšek)
(Vlatko Čančar za Denver ni igral)
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 117:109
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 129:108
Toronto Raptors - Chicago Bulls 129:102

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice