Šport > Košarka
1799 ogledov

Dallasu se ne piše nič dobrega

kristaps porzingis Reševalni pas/Twitter
Tudi izjemna predstava Kristapsa Porzingisa ni bila dovolj za zmago v Houstonu.

Ob odsotnosti poškodovanega Luke Dončića je štafetno palico prevzel Kristaps Porzingis, ki pa kljub najboljši predstavi sezone ni mogel preprečiti poraza svojega moštva.

Dončić je izpustil še peto letošnjo tekmo zaradi poškodbe desnega gležnja, Dallas pa ob odsotnosti prvega strelca, skakalca in podajalca zdaj beleži manj kot 50-odstotni izkupiček (2-3).

Košarkarji Dallasa so v gosteh tokrat morali priznati premoč Houston Rockets (128:121). To je bil 19. poraz Dallasa v letošnji sezoni (29-19), po katerem so nazadovali na šesto mesto v zahodni konferenci. Rakete so se z zmago (30-18) povzpele na peto.

Dallasu za vrat diha sedma Oklahoma City Thunder (30-20), medtem ko imajo osmouvrščeni Memphis Grizzlies že nekoliko večji zaostanek (24-25.)

Gostujoči košarkarji so v dvorani teksaškega rivala izgubili kar 17 žog, domači pa so jih pokopali predvsem z izjemno uspešnimi meti z razdalje, saj so zadeli kar 21 od 45 poskusov za tri točke (47%).

To je zadostovalo, da so izničili najboljšo letošnjo predstavo Kristapsa Porzingisa, k se je ustavil pri 35 točkah in 12 skokih. "Imeli smo možnosti. Dvakrat smo se vrnili v tekmo. Borili smo se do konca. Zdaj, ko smo brez Luke, se bomo morali še bolj izkazati," je povedal Latvijec.

Gostje so sicer prepričljivo dobili skok (52:37), vendar niso našli recepta za razpoložene domače strelce. "Fantje so se dobro borili. Všeč mi je bilo, kako smo se približali na samo tri točke razlike. Na koncu so nas pokopale trojke. Težko se je vračati po 18 točkah zaostanka," je dejal trener Rick Carlisle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.