Šport > Košarka
8654 ogledov

Velika tragedija v družini novopečenega Dončićevega soigralca

Dante Exum Profimedia
Oče novopečenega člana Dallasa Danteja Exuma je umrl v bolnišnici potem, ko je bil hospitaliziran zaradi težav s pljuči. Star je bil 60 let.

Cecil Exum, sicer nekdanji ameriški košarkar, je umrl v 61. letu starosti, potem ko je bil pred dnevi hospitaliziran v eni od avstralskih bolnišnic, in sicer zaradi težav s pljuči. 

Cecil Exum je v svoji karieri osvojil prvenstvo NCAA, bil je član šampionske ekipe skupaj z Michaelom Jordanom, ki je univerzitetno ligo osvojila leta 1982. Cecil Exum je bil na naboru lige NBA izbran s strani Denver Nuggets, a ga je še pred prvim nastopom v ligi NBA izdala poškodba kolena, tako da v najmočnejši košarkarski ligi nikoli ni nastopil.

Dante Exum NBA Šport Dosedanji košarkar Partizana se seli k Dallas Mavericks

Leta 1986 se je preselil v Avstralijo v tamkajšnjo prvo ligo, kar osem let si je služil kruh v deželi tam spodaj, kjer si je tudi ustvaril družino. 

Njegov sin Dante Exum, sicer avstralski reprezentant, je še v nedavno končani sezoni branil barve Partizana, pred dnevi pa je postalo jasno, da bo postal Dončićev soigralec pri Dallas Mavericks.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.