Šport > Košarka
10835 ogledov

Že podpisali, nato pa ... Zato je propadel veliki posel Dallasa

Mattise Thybulle Profimedia
Eden najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA ne bo okrepil vrst Dallas Mavericks.

Pri NBA ekipi Dallas Mavericks so se dobro zavedali, kakšne so kadrovske prioritete pred začetkom nove sezone. Podaljšati pogodbo s superzvezdnikom Kyriejem Irvingom (čeprav z Luko Dončićem še nista "kliknila", bi bila katastrofa tako vrednega košarkarja izgubiti zastonj na trgu prostih igralcev), pripeljati novega prvega centra in predvsem igralce, ki bodo dopolnjevali igro Luke in Kyrieja v napadu, predvsem pa bodo dvignili nivo igre v obrambi, ki je bila lani ena najšibkejših točk Dallasa.

Generalni menedžer Nico Harrison je tako nemudoma sklenil novo pogodbo z Irvingom, trenutno še išče novega prvega centra ekipe, potem ko se je Dallas povezovalo z večimi znanimi imeni, predvsem pa mu je uspelo vsaj na papirju močno izboljšati obrambo Dallasa, saj so klub poleti okrepili številni igralci, katere naj bi krasila predvsem dobra igra v obrambi. Harrison je tako na naboru izbral Dereka Livelyja (s čimer je nekoliko rešil tudi težave na centrski poziciji, čeprav mladi košarkar verjetno še ni pripravljen na vlogo prvega centra ekipe) in Oliverja-Maxence Prosperja, preko menjav pa je uspel v Dallas pripeljati Richauna Holmesa in Granta Williamsa.

In kaj je skupnega vsem naštetim okrepitvam? Gre za košarkarje, katere naj bi krasila predvsem igra v obrambi. Dallas naj bi se tako že s prihodom omenjene četverice močno izboljšal v obrambi, pravi "kronski dragulj" prestopnega roka za Dallas pa bi moral postati Mattise Thybulle, ki velja za enega najboljših obrambnih igralcev v ligi.

Mattise Thybulle | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkar, ki je bil v svojih štirih sezonah v ligi NBA kar dvakrat izbran v drugo najboljšo obrambno peterko lige, je minulo sezono nastopal za ekipo Portland Trail Blazers, s katero mu je poleti potekla pogodba. Zaradi svoje odlične igre v obrambi je bil tako na trgu zanimiv kar lepemu številu ekip, najkonkretnejši pa so bili ravno Mavericks, ki so se z avstralskim košarkarjem dogovoili za triletno pogodbo v višini 33 milijonov dolarjev.

Odlična kupčija za igralca ki je pred prihodom v Portland sredi minule sezone pri izjemno močni Philadelphii 76ers na tekmo dobival manj kot 20 minut priložnosti, a se je vseeno kar dvakrat uspel uvrstiti v eno izmed obrambnih peterk lige, obenem pa je sezono 2020/21 končal kot najboljši kradljivec lige, s 3,8 ukradenimi žogami na sto posesti žoge.

Toda navijači Dallasa so se veselili prehitro. Thybullu je namreč pretekla njegova "rookie" pogodba in je tako spadal med tako imenovane "omejene proste igralce" ("restricted free agents"). Z drugimi besedami, njegova aktualna ekipa, v tem primeru Portland Trail Blazers, je imela pravico, da izenači katerokoli pogodbo, ki bi jo Thybulle podpisal s katero izmed drugih ekip, in si tako še v prihodnje zagotovi njegove usluge. In prav to naj bi ekipa iz Oregona tudi storila, saj je izenačila Dallasovo pogodbo, Thybulle pa bo tako prihodnje tri sezone nosil dres Trail Blazers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice