Šport > Košarka
4041 ogledov

Young o primerjavi z Dončićem: Neke razlike ni ...

Luka Dončić Trae Young Profimedia
Zvezdnik moštva Atlanta Hawks je prepričan, da je njegova kariera podobna Dončićevi.

Na naboru leta 2018 so Luko Dončića kot tretjega na draftu izbrali pri franšizi Atlanta Hawks, a so pred tem že sklenili dogovor z Dallas Mavericks. Ti so po tem dogovoru kot peti, vmes je imel pravico izbora sicer še Memphis, ki bi se tudi lahko odločil za mladega slovenskega košarkarja in tako preprečil namero zasedbe iz Teksasa, nato izbrali Traeja Younga in ga ob še dodatnem 'picku' na naslednjem naboru takoj zamenjali za želenega Slovenca.

S tem je postalo jasno, da bosta karieri obeh mladeničev vseskozi povezani, strokovnjaki pa se bodo ubadali s vprašanjem, kdo je potegnil krajšo v omenjenem poslu.

V  podcastu zvezdnika moštva Golden State Warriors Draymonda Greena je svoje mnenje zdaj podal tudi Young: "O tem niti ne razmišljam več. Tako je s tem ... Vem, da bodo tisti, ki se spoznajo na košarko, razumeli. Prepričan sem tudi, da bodo, ko osvojim naslov, spregledali še mnogi drugi in videli, kaj mi je resnično uspelo. Vsaj v pogledu na tiste vrstnike, ki jih primerjajo z mano."

Oba košarkarja sta doslej odigrala že pet sezon v ligi NBA, svoji ekipi pa sta v končnici popeljala v finale svojih konferenc. Youngovo povprečje v rednem delu sezon sicer znaša 25.5 točke in 9.3 asistence, Dončićevo pa 27.6 točke, 8.6 skoka in 8.0 podaje. Pri tem je bil Luka novinec leta, kar štirikrat pa izbran tudi v prvo peterko lige.

"Ne čutim nobene zamere, še zlasti ne proti Dončiću. Vseskozi sva v stikih. Čutiva precejšnjo naklonjenost in spoštovanje drug do drugega. Nekateri ostali imajo sicer drugačne agende," je še dejal Young.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nekatere osebe pač drugače gledajo na različne ljudi. Če sem pošten, se s tem ne ukvarjam. Mislim, da bodo sčasoma ljudje uvideli, da si z Luko nisva tako daleč. Na parketu pravzaprav počneva iste stvari. Oba znava igrati košarko, oba sva dobra košarkarja," je sklenil Young.

Ta je s svojim mnenjem sicer znova razburkal nesoglasja in jezo med zagovorniki enega in drugega zvezdnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice