Šport > Košarka
1835 ogledov

NBA razkrila podrobnosti revolucionarne novosti

Luka Dončić Profimedia
NBA je predstavila dodatne podrobnosti medsezonskega turnirja.

Severnoameriška košarkarska liga NBA je predstavila še nekaj podrobnosti glede prvega medsezonskega turnirja v novi sezoni, katerega finale bo med 7. in 9. decembrom v Las Vegasu. Med drugim bo nagradni sklad turnirja približno 16 milijonov evrov. Medsezonski turnir, ki se bo začel 3. novembra, bo v sezoni 2023/24 doživel premiero, nekatere informacije o njem pa so bile uradno predstavljene v novi kolektivni pogodbi lige, ki je začela veljati v soboto, je pred dnevi pisal ESPN.

Vse ekipe bodo sodelovale v skupinskem delu, ki bo sestavljen iz šestih skupin - po tri na konferenco - in bo izbran z naključnim žrebom glede na odstotek zmag ekip v prejšnji sezoni. Vsaka ekipa bo v svoji skupini odigrala štiri tekme, v izločilni del pa se bo uvrstilo šest zmagovalcev skupin ter dve ekipi, ki sta v svojih skupinah dosegli najboljši odstotek zmag in nista bili prvi. Vse tekme v izločilnem delu, vključno s finalom, bodo igrali na eno zmago.

"Ta koncept je v naših pisarnah že približno 15 let in je novost v športih," je dejal komisar lige Adam Silver in dodal, da so se nekoliko zgledovali po nogometu. Tekme bodo večinoma ob torkih in petkih, vse razen finalne pa bodo štele za lestvico v ligi. Že nekaj časa je tudi jasno, da bodo tako nekatere ekipe pred sezono dobile koledar z 80 tekmami namesto običajnih 82. Dodatni dve bodo dodali decembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice