Šport > Košarka
1285 ogledov

Prvi izbor drafta hitro pristal na realnih tleh: "Na trenutke nisem vedel, kaj počnem"

Wembanyama Profimedia
Mladi francoski zvezdnik Victor Wembanyama se je mučil ob prvem nastopu v dresu svojega novega moštva San Antonio Spurs.

Francoski košarkar Victor Wembanyama, prvi izbor letošnjega nabora v ligi NBA, je v noči na soboto v Las Vegasu odigral premierno tekmo za San Antonio Spurs.

Kar 224 cm visoki Francoz je v 27 minutah - ob metu 2-13, za tri točke 1-6 - dosegel devet točk, pobral osem žog pod obema obročema ter prispeval pet blokad in tri podaje.

Njegova nova zasedba iz Teksasa je v okviru poletne lige, ki si jo je v ameriškem mestu greha ogledalo 17.500 gledalcev, premagala Charlotte Hornets s 76:68.

Wembanyama | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na trenutke sploh nisem vedel, kaj naj počnem na igrišču," se je po koncu krstne tekme za petkratne zmagovalce lige NBA - nazadnje je teksaška ekipa slavila v sezoni 2013/14 - s pepelom posul 19-letni Francoz.

"Pred menoj je še veliko dela. Predvsem se moram privaditi na slog igre moje nove ekipe, verjamem, da bom že na naslednji tekmi prikazal boljšo predstavo," je še dodal dodal najbolj vroče ime na letošnjem naboru.

"Moramo biti potrpežljivi. Victor je zelo inteligenten košarkar, a tudi zelo radoveden. To ga dela edinstvenega," je po krstni tekmi Wembanyame med drugim dejal generalni menedžer San Antonia Brian Wright.

Wembanyama | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.