Šport > Košarka
37259 ogledov

Uradno! Mavericks podpisali z enim najboljših igralcev na svetu

Kyrie Irving Profimedia
Dallas Mavericks so zdaj tudi uradno sklenili novo triletno pogodbo s košarkarskim zvezdnikom Kyriejem Irvingom.

Že nekaj dni je bilo jasno, da bo eden največjih zvezdnikov lige NBA Kyrie Irving svojo kariero nadaljeval pri ekipi Dallas Mavericks, ponoči pa je to postalo tudi uradno. Iz franšize so namreč sporočili novico, da je Irving tudi uradno novi/stari član Dallasa ter da bo v novi sezoni nosil novo številko na dresu, saj bo dvojko zamenjal s številko 11.

Prav tako so se NBA strokovnjaki dokopali do nekaj novih podrobnosti njegove pogodbe. Irving je z Dallasom podpisal triletno pogodbo, igralec pa bo imel po prvih dveh sezonah možnost prekiniti pogodbo, ali aktivirati še zadnje leto dogovorjene pogodbe (tako imenovani "player option").

Po prvih poročilih naj bi Irving podpisal triletno pogodbo v vrednosti 126 milijonov dolarjev (povprečno 42 milijonov na leto), zdaj pa je Bobby Marks razkril, da naj bi imel problematični zvezdnik garantiranih 120 milijonov dolarjev, preostalih 6 milijonov pa bo odvisnih od njegovega doprinosa in uspeha ekipe.

Še do nekoliko več podrobnosti pa se je dokopal vedno odlično obveščeni Tim MacMahon, ki trdi, da bo Irving k že zagotovljenim 120 milijonom dolarjev prejel dodaten milijon za vsako sezono, v kateri bo nastopil na vsaj 65 tekmah ter po dodaten milijon za vsako sezono v kateri bo Dallas dosegel vsaj 50 zmag in bo Irving igral na vsaj 58 tekmah.

Irving je sicer član Dallasa od začetka februarja, ko je skupaj z Markieffom Morrisom okrepil Mavericke v zameno za Spencerja Dinwiddieja, Doriana Finney-Smitha, en izbor v prvem krogu ter dva v drugem krogu NBA nabora. Vse od njegovega prihoda pa se je igra Dallasa povsem razpadla, Mavericki pa so iz mesta nosilca v prvem krogu končnice zdrsnili na mesto, ki ni prineslo niti dodaten turnir za končnico.

Problematični Irving, čigar kvaliteta nikoli ni bila sporna, je sicer v dresu Dallasa dosegal odlične individualne številke, a so bili rezultati ekipe po njegovem prihodu in odhodu dveh standardnih članov prve postave vseeno dosti slabši. Čeprav je Kyrie na svojih 20 tekmah v dresu Dallasa povprečno dosegal 27 točk, 5 skokov in 6 asistenc, so Mavericks slavili na vsega osmih tekmah.

A čeprav se vsaj na prvi pogled zdi, da je bila menjava za Kyrieja velika napaka, vodstvu ekipe ni preostalo drugega, kot da s svojim zvezdnikom podaljšajo pogodbo, saj bi sicer povsem zastonj izgubili igralca, ki ima še vedno na trgu določeno vrednost in so zanj zapravili skoraj "polovico svoje ekipe".

Podaljšanje pogodbe z Irvingom je bila tako najbolj logična poteza, pri Dallasu pa lahko le upajo, da se bosta Kyrie in Luka Dončić v novi sezoni bolje ujela, kot sta se lani, ko je Dallas zmagal le na petih tekmah izmed šestnajstih, na katerih sta Luka in Kyrie igrala skupaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice