Šport > Košarka
282 ogledov

Legendarni NBA trener pri 74 letih podpisal novo petletno pogodbo

Gregg Popovich Epa
Popovich še pet let v San Antoniu.

Legendarni košarkarski trener Gregg Popovich je pri 74 letih podaljšal pogodbo z ekipo iz severnoameriške lige NBA San Antonio Spurs. Kot so sporočili iz te teksaške franšize, bo Popovich z njo sodeloval še pet let.

Tako bo izkušeni strateg v prvih letih v NBA vodil 19-letnega francoskega košarkarja Victorja Wembanyamo, 224 centimetrov visokega centra je San Antonio kot prvega izbral na letošnjem naboru, strokovnjaki pa mu napovedujejo blestečo kariero.

Popovich, ki je bil trikrat trener leta v NBA, je sicer ekipo popeljal do petih naslovov prvaka, odkar je leta 1996 postal njen trener. Prav tako je reprezentanco ZDA popeljal do olimpijskega zlata v Tokiu. Popovich ima tudi največ zmag v zgodovini NBA, doslej jih je vpisal 1366 ob 761 porazih.

Finančnih podrobnosti Popovichevega podaljšanja pogodbe v klubu niso razkrili, vendar je mreža ESPN poročala, da je ta vredna več kot 73 milijonov evrov. S tem bi prehitel šestletno pogodbo Montyja Williamsa z Detroit Pistons, ki bo za tamkajšnje trenersko delo dobil približno 72 milijonov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice