Šport > Košarka
15077 ogledov

Dallas našel odgovor za centrsko pozicijo, za tri leta je podpisal ...

Luka Dončić in Dwight Powell Profimedia
Dwight Powell bo tudi naslednje tri sezone član Dallas Mavericks, a za dosti nižji znesek kot v preteklosti.

Po katastrofalni sezoni za Dallas Maverick, ko se ekipa iz Teksasa le leto po konferenčnem finalu ni uspela (ni želela) uvrstiti niti v dodatni turnir za končnico, so več kot očitne nekatere ključne poteze, ki jih mora generalni menedžer ekipe Nico Harrison povleči pred začetkom nove sezone.

Čeprav v nekaj mesecih igranja skupaj Luka Dončić in Kyrie Irving nikakor nista "kliknila", klub pa je v njuni eri izgubljal kot za stavo, je bila primarna naloga Harrisona podaljšati pogodbo z Irvingom, saj bi sicer ekipa povsem zastonj izgubila igralca, ki ima na trgu vseeno še kar precejšnjo vrednost.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Naslednja naloga Harrisona pa je bilo izboljšati porazno obrambo iz minule sezone ter rešiti vprašanje centra, pozicije, na kateri je bil Dallas v minulih sezonah najbolj tanek.

Na obe vprašanji mu je vsaj delno uspelo odgovoriti z odlično opravljenim naborom, ko je izbral enega najbolj perspektivnih centrov te generacije Derecka Livelyja, ki trenutno še ni prava okrepitev, a naj bi imel ogromen potencial, da se razvije v vrhunskega centra. Prav tako je Harrison na naboru izbral Olivierja Maxence-Prosperja, za katerega se mnogi čudijo, da je bil kot 24. izbor še vedno na voljo, obenem pa ga krasi predvsem igra v obrambi.

Igro v obrambi naj bi dodatno izboljšal prihod odličnega obrambnega igralca Granta Williamsa, ki je kot prosti igralec prišel iz Bostona, blizu prihoda pa je bil še en obrambni specialist Mattise Thybulle, a je posel na koncu padel v vodo, ko so se Portland Trail Blazers odločili, da izenačijo ponudbo Dallasa.

Grant Williams in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede obrambe je tako Harrison pošteno pljunil v roke, kaj pa glede centra? Po odhodu najboljšega Dallasovega centra minule sezone Christiana Wooda je pod obema obročema zazevala ogromna luknja, saj Lively še ni pripravljen na vlogo prvega centra in bi v klubu potreboval dostojnega mentorja, od katerega bi postopa prevzel to vlogo.

Mavericki so sicer na večer nabora iz Sacramenta pripeljali Richauna Holmesa, prav tako pa imajo iz minule sezone na svojem spisku še dva centra, Maxija Kleberja in JaVala McGeeja, a vseeno se zdi, da nobeden izmed omenjene trojice ni na nivoju, ki bi si ga pri Dallasu želeli.

Dallas se je tako v zadnjih tednih povezovalo z vsaj ducatom centrov, na koncu pa je čisto vsak morebiten prestop padel v vodo. Na koncu pa so se očitno pri Dallasu odločili, da rešitev za luknjo pod obema košema najdejo kar znotraj svojih vrst. Čeprav se je večji del sezone ugibalo, da igra Dwight Powell svojo zadnjo sezono v dresu Maverickov, je v noči na ponedeljek udarila novica, da so Mavericks s standardnim članom prve peterke podpisali novo triletno pogodbo.

Kanadčan, ki je v dresu Dallasa preživel že devet sezon, bo tekom naslednjih treh sezon zaslužil 12 milijonov dolarjev, od njega pa se nekako pričakuje, da bo mladega Livelyja vzel pod svoje okrilje ter mu služil kot nekakšen mentor pri njegovem razvoju. Powell je sicer minulo sezono zaključil s povprečjem 6,7 točk, 4,1 skokov in 0,9 asistenc na tekmo, medtem ko je na tekmo v povprečju dobil 19 minut priložnosti za dokazovanje.

Navijači Dallasa so vsekakor pričakovali dosti bolj odmevno okrepitev na poziciji centra, a glede na to, da je izkušeni Powell v minulih sezonah služil 11 milijonov dolarjev na leto, so z novo pogodbo vseeno po precej ugodni ceni dobili zanesljivega centra, ki je že leta del slačilnice Mavericks in je tako popoln za vlogo mentorja mlademu Livelyju. Zdi se, da Mavericks končno počasi gradijo ekipo v pravi smeri ter predvsem z nekim smislom oziroma idejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • 515b8e52bfc9c974c8421f6b74ddc80d98b3412a 19:27 11.julij 2023.

    Dallas je propadel projekt. Za Luko najbolje, da zahteva prestop.

  • miha85 18:14 11.julij 2023.

    Tak naslov kot da bi pripeljali kakega novega oziroma pravega centra....lol

  • BenX 17:23 11.julij 2023.

    Ne kapiram. Powel je odgovor na kaj. Na to, da so imeli problem in ga še vedno imajo, samo da je zdaj malo cenejši?

Sorodne novice