Šport > Košarka
2891 ogledov

Začetek brez Dončića in še dveh nosilcev igre

trening Saša Despot
Slovenski košarkarji bodo priprave v Laškem začeli brez Luke Dončića in še dveh pomembnih članov izbrane vrste pod vodstvom selektorja Aleksandra Sekulića.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes začela priprave na svetovno prvenstvo, ki se bo 25. avgusta začelo na Okinavi na Japonskem. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo zbrali v Laškem, med njimi pa ne bo obeh zvezdnikov iz lige NBA Luke Dončića in Vlatka Čančarja ter Mikea Tobeyja.

Nekaj dodatnih dni odmora bosta po vrnitvi z evropskega prvenstva do 20 let dobila tudi Saša Ciani in Urban Klavžar, pripravam pa se je moral zaradi poškodbe odpovedati Jurij Macura. Selektor Sekulić bo zaenkrat imel na voljo štirinajst igralcev.

Jurij Macura Neugodno Šport Rdeča luč za slovenskega reprezentanta

Na seznamu so sicer Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar in Mike Tobey.

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Slovenija bo v pripravah odigrala sedem prijateljskih tekem, od tega tri pred domačo publiko. Prva tekma jo čaka 25. julija v Celju proti Kitajski.

Sledila bo selitev v Ljubljano, kjer bo 2. avgusta v Stožicah igrala z Grčijo, dva dni kasneje pa proti istemu tekmecu še v Atenah. Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice in se 8. avgusta srečala s Hrvaško.

Nato se bo reprezentanca odpravila v Malago, kjer bo sodelovala na turnirju ob praznovanja stote obletnice španske košarkarske zveze. 11. avgusta se pomerili s Španijo, dan kasneje pa z Združenimi državami Amerike. Zaključek priprav bo opravila v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski.

Svetovno prvenstvo bo med 25. avgustom in 10. septembrom potekalo na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Slovenija bo v prvem delu igrala z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.