Šport > Košarka
887 ogledov

Rdeča luč za slovenskega reprezentanta

Jurij Macura Saša Despot
Center iz vrst novomeške Krke Jurij Macura ni pripravljen na prihajajočo reprezentančno akcijo.

Slovenski košarkarski reprezentanti v teh dneh uživajo v izdihljajih zasluženega oddiha. Že v ponedeljek bodo zavihali rokave in začeli priprave na svetovno prvenstvo, ki bo avgusta in septembra v Aziji.

Izbrana vrsta je ostala brez visokega Jurija Macure, ki še ni povsem okreval po poškodbi kolena.

Center novomeške Krke je zaradi razpoke hrustanca izpustil zaključek klubske sezone. Po prisilnem počitku v zadnjem obdobju intenzivno dela na telesni pripravi in je upal na zeleno luč za vrnitev pod koše.

Kontrolni pregled z magnetno resonanco pa je pokazal, da koleno še ni pripravljeno za reprezentančne obremenitve, tako da bo Macura izpustil tokratno reprezentančno akcijo, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Jurij Macura | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Selektor Aleksander Sekulić ima tako na voljo devetnajst košarkarjev. To so Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar in Mike Tobey.

Slovenija bo v pripravah odigrala sedem tekem, tri od teh pred domačimi navijači, prva pa jo čaka 25. julija v Celju proti Kitajski.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.