Šport > Košarka
21948 ogledov

Luka Ali Kyrie? Cuban določil glavnega v ekipi

Kyrie Irving in Luka Dončić Profimedia
Pri Dallasu je glavna vloga oddana.

Mark Cuban, lastnik franšize Dallas Mavericks, se je v tem prestopnem obdobju podpisal pod pogodbo, ki bo Kyrieju Irvingu v naslednjih treh letih prinesla 126 milijonov dolarjev. Prvi mož zasedbe iz Teksasa je sicer za SiriusXM NBA Radio vseeno dejal, da gre v Dallasu za 'moštvo Luke Dončića".

"Mislim, da je Kyrie dozorel do takšne ravni, da se zaveda, da gre za Dončićevo ekipo," je izjavil Cuban in nadaljeval: "Luka ve, da gre za njegovo moštvo, Kyrie ve, da gre za moštvo v katerem je glavni Luka, in to je pomembno. Irving je pripravljen več igrati na poziciji 'dvojke', ko pa bo Luka na klopi ob parketu, pa imamo organizatorja igre, ki lahko zadane sam, ali pa razigra ostale člane peterke. Oba sta košarkarja, ki soigralce naredita boljše, tega pa prej nismo imeli."

Cuban se veseli predvsem ofenzivnega prispevka, ki sta ga zvezdnika sposobna dati na igrišču.

Dallas sicer še sestavlja moštvo za novo sezono. Christian Wood naj bi bil tik pred odhodom k Los Angeles Lakers, Mavericks pa se po zadnjih govoricah zanimajo za prostega igralca Jaylena Nowella, ki je v minuli sezoni zaigral na 65 tekmah moštva Minnesota Timberwolves in v povprečju v 19 minutah zbral 10.8 točke, 2.6 skoka in 2.0 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice