Šport > Košarka
3077 ogledov

Bomba! Minulo sezono dosegal več kot 20 točk na tekmo, zdaj pred vrati Dallasa

Kelly Oubre Jr. Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili po besedah strokovnjaka za NBA prestope zelo zainteresirani za Kellyja Oubreja Jr., ki ima za sabo najboljšo sezono svoje kariere.

Okoli NBA ekipe Dallas Mavericks se po dolgem času in katastrofalni lanski sezoni ponovno oblikuje nekoliko boljše vzdušje. Generalni menedžer Nico Harrison je vsaj na prvi pogled ter sodeč po predstavah v poletni ligi zadel z naborom, ko je v klub pripeljal izjemno perspektivnega centra, ki naj bi znal v obrambi zapreti raketo, v obliki Derecka Livelyja, vsaj zaenkrat pa je blestel tudi Olivier-Maxence Prosper, ki se je na krilni pozicijiizkazal na obeh straneh igrišča.

A če se je Harrisonu posrečil nabor ter nekaj potez na trgu prostih igralcev, so navijači zagotovo pričakovali še dosti več kadrovskih rošad pred začetkom sezone. Harrison je sicer izpolnil glavni poletni cilj ter podaljšal pogodbo s superzvezdnikom Kyriejem Irvingom, prav tako je v klub znova pripeljal Setha Curryja, zanimivi okrepitvi pa bi lahko bila tudi Richaun Holmes in Dante Exum, ki bosta prav tako v novi sezoni nosila dres Dallasa, medtem ko je Grant Williams zagotovo najbolj odmevno ime, ki je v prestopnem roku okrepilo Dallas.

Grant Williams in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pa je to dovolj? Nekako se vseeno zdi, da bi Dallas prav lahko zapravil še eno leto svojega čudežnega dečka Luke Dončića, ki bo še šesto sezono član Maverickov in velja celo za enega glavnih kandidatov za naziv MVP, a vodstvo okoli njega vseeno ne zna sestaviti dovolj sposobne ekipe, ki bi jo takšen generacijski talent lahko popeljal na sam vrh.

Zdi se, da bi Mavs potrebovali še vsaj enega dobrega centra, od katerega bi se izjemno talentirani Lively lahko počasi učil in izpopolnjeval svojo igro, prav tako pa ne bi škodil še en igralec, ki zna sam pripraviti met sebi ali svojim soigralcem, ki bi skupaj z Dončićem in Irvingom nekako sestavljal ogrodje te ekipe.

Zato je navijače Dallasa precej navdušila novica strokovnjaka za NBA prestope in voditelja NBA podcasta HoopsHype Michaela Scottoja, ki je poročal, da se Mavericks zelo zanimajo za enega najboljših prostih igralcev na trgu, Kellyja Oubreja Jr., ki ima za seboj najboljšo sezono svoje kariere.

Oubre Jr. je namreč v minuli sezoni za Charlotte Hornets povprečno dosegal 20,3 točke in 5,2 skoka, Dallas in njegovo šibko obrambo pa bo zagotovo zanimalo, da je povprečno na tekmo beležil tudi 1,4 ukradene žoge. Oubre Jr. sicer slovi kot izjemen atlet, ki se zna prebiti pod obroč in zaključevati akcije, v preteklosti pa je pogosto imel vlogo igralca, ki je po vstopu v igro s klopi v moštvo vnesel dodatno energijo, obenem pa se lahko nanj vedno zaneseš, da bo prispeval vsaj kakšnih 15 točk na tekmo.

Zanimivo je tudi, da kljub rekordni sezoni na trgu vseeno ni prevelikega zanimanja za Oubreja Jr., zato strokovnjaki poročajo, da bi se ga dalo morda zvabiti v svoje vrste že s pogodbo v višini okoli 5 milijonov dolarjev, še posebej če verjame, da si lahko z igranjem ob Irvingu in Dončiću dvigne vrednost za prihodnjo pogodbo.

27-letni Oubre Jr. sicer nastopa v ligi NBA od leta 2015, do sedaj pa je branil barve Washington Wizards, Phoenix Suns, Golden State Warriors in nazadnje Charlotte Hornets, s katerimi mu je letos poleti potekla pogodba. Zanimivo je, da je Oubre Jr. svojo najboljšo tekmo v karieri odigral ravno proti Dallasu, ko je leta 2021 proti Maverickom dosegel svoj strelski rekord 40 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice