Šport > Košarka
29 ogledov

V Washingtonu zavrelo med igralci

Kelly Oubre Jr., Kelly Olynyk Profimedias
Moštvo Golden State Warriros je v noči na petek premagalo Utah Jazz s 115:104 in izid v zmagah povišalo na 2:0. Washington Wizards so s 116:89 premagali Boston Celtics in znižali zaostanek na 1:2.

Favoriti za zmago so v Oaklandu prišli do novega uspeha, tokrat je Golden State Utah ugnal s 115:104. Najboljša strelca pri gostiteljih sta bila Kevin Durant s 25 točkami in Stephen Curry s 23. Prepričljiv je bil tudi Draymond Green, ki je dosegel 21 točk. Čeprav je v vrsti Utaha blestel Gordon Hayward, ta je zbral kar 33 točk, to ni bilo dovolj za presenečenje v gosteh. Tretjo in četrto tekmo bo zdaj gostil Salt Lake City.

Washington Wizards je zmanjšal zaostanek za Bostonom in ima zdaj možnost, da na naslednji tekmi v svoji dvorani izid izenači na 2:2. Čarovniki so bili tokrat prepričljivi, saj so dvoboj dobili s kar 27 točkami razlike. Glavni strelci so bili John Wall s 24, Otto Porter Jr. in Bojan Bogdanović z 19 in Marcin Gortat s 13 točkami, slednji je prispeval še 16 ujetih žog. Washington je pomembno razliko naredil v uvodni četrtini, kjer je naredil delni izid 22:0.

Že v naslednji četrtini se je zaoskrilo na parketu, ko je najprej Kelly Olynyk postavljal blokado in pri tem na tla zbil Kellyja Oubreja Jr., slednji pa je nato krenil v obračun s košarkarjem Bostona. Za svojo potezo si je Oubre Jr. prislužil izključitev.

Boston je na tekmi sicer razočaral svoje navijače. Isaiah Thomas, ki je v noči na sredo blestel s 53 točkami, je bil tokrat zelo zadržan, saj je zmogel zgolj 13 točk in imel met iz igre le 3-8. Vodilni strelec ekipe je bil z 19 točkami Al Harford.

"Mislim, da bi marsikateri posameznik danes lahko bil boljši. Tudi sam bi lahko boljše vodil ekipo. Za naslednjo tekmo se bomo morali vzeti skupaj in vsi prikazati boljšo predstavo," je po tekmi dejal trener Bostona Brad Stevens.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.