Šport > Košarka
4691 ogledov

Cuban zanikal govorice, eden najboljši igralcev Dallasa vendarle ostaja

Dončić in Hardaway Profimedia
Tim Hardaway jr. naj bi tudi v prihodnje branil barve Dallas Mavericks.

Za ekipo Dallas Mavericks je zelo pestro obdobje. Čeprav so od njihove zadnje tekme minili že dobri trije meseci, pa so navijači ekipe iz Dallasa iz dneva v dan na trnih, saj jih zanima, na kakšen način bo generalni menedžer ekipe Nico Harrison sestavil igralski mozaik okoli svojega prvega zvezdnika Luke Dončića po sezoni polni razočaranj, ki je pokazala, da je pri Dallasu potrebna precejšnja prevetritev.

Harrison je tako pljunil v roke in napravil številne poteze, le čas pa bo pokazal, če je z njimi zadel v polno. Vsaj na prvi pogled se zdi, da je kar zadel na naboru, ko je v klub pripeljal Derecka Livelyja in Olivierja Maxence-Prosperja ter v menjavi na večer nabora dobil Richauna Holmesa in se znebil katastrofalne pogodbe Davisa Bertansa. Zelo dejaven pa je bil tudi pri podpisovanju pogodb in menjavah igralcev.

Grant Williams in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot prosta igralca je najprej podpisal Setha Curryja in Danteja Exuma, nato je uspel v glavni nalogi letošnjega poletja, podaljšanju pogodbe s Kyriejem Irvingom, prav tako pa je za dosti nižji znesek kot do zdaj podaljšal pogodbo z Dwightom Powellom. Kot veliko okrepitev pa je v klub pripeljal Granta Williamsa, potem ko je v menjavi treh ekip zanj zamenjal nekaj izborov na naborih ter Reggieja Bullocka.

Kar pestro poletje, tekom katerega je Harrisonu uspelo obkljukati kar nekaj največjih potreb. Podaljšal je pogodbo s svojim velikim zvezdnikom Irvingom ter precej izboljšal obrambo s prihodom nekaterih specialistov za obrambo. Zdi se, da preostaja tako glavna prioriteta Dallasa prihod novega centra, potem ko je postalo jasno, da Mavericks ne nameravajo podaljšati pogodbe s Christianom Woodom.

Mnogi so tako pričakovali, da bodo Mavs v menjavo poizkušali "zapakirati" Tima Hardawaya jr., ki naj bi bil glede na svojo visoko pogodbo, nekonstantno formo in številne poškodbe na izhodnih vratih Dallasa. Zato je bila veliko presenečenje izjava lastnika moštva Marka Cubana, ki je potrdil, da se Hardaway vrača v Dallas.

Izjava Cubana je toliko bolj presenetljiva, ker naj bi se Dallas na trgu resno oziral za novim centrom, obenem pa naj ne bi želel v menjavi izgubiti katerega izmed svojih dveh mladih talentov, Josha Greena ali Jaden Hardyja. Hardaway jr. je tako bil edina na trgu vsaj nekoliko zanimiva figura, ki bi jo lahko Dallas zapakiral v katero izmed menjav. A po besedah Cubana je Hardaway jr. nedotakljiv.

Hardaway, ki je član Dallasa od leta 2019, je minulo sezono zaključil s povprečjem 14,4 točk, 3,5 skoki in 1,8 asistencami na tekmo. Za Dallas ga sicer veže še dvoletna pogodba, ki mu bo nanesla še dobrih 34 milijonov dolarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice