Šport > Košarka
3186 ogledov

Liga NBA prižgala zeleno luč Michaelu Jordanu

michael jordan Reševalni pas/Twitter
Najboljši košarkar vseh časov je pridobil vsa potrebna dovoljenja za prodajo deleža svojega moštva Charlotte Hornets.

Svet guvernerjev severnoameriške košarkarske lige NBA je odobril prodajo večinskega dela Michaela Jordana v klubu Charlotte Hornets, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

Po pisanju lokalnega časnika Charlotte Observer bosta od enega najbolj vznemirljivih igralcev v zgodovini košarke, ki je v dresu bikov iz Chicaga med letoma 1991 in 1998 osvojil kar šest prstanov v ligi NBA, večinski lastniški delež ekipe iz Severne Karoline kupila poslovneža Rick Schnall in Gabe Plotkin.

Michael Jordan Velik posel Šport Jordan bo prodal večinski delež, številke so astronomske

Šestdesetletni Jordan je bil večinski lastnik sršenov od leta 2010, ko je za 180 milijonov dolarjev oziroma 161,7 milijona evrov po današnjem tečaju kupil 65-odstotni delež kluba od Boba Johnsona.

Omenjena vira poročata, da bo eden najbogatejših športnikov na svetu vseh časov še naprej zadržal manjšinski delež v klubu, večinskega pa prepustil novi lastniški skupini. V tej sta med drugim tudi ameriški raper J. Cole in znani tekstopisec country-glasbe Eric Church.

Michael Jordan dres Ikonična zbirka Šport Legenda lige NBA zaslužil milijone s prodajo spominkov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.