Šport > Košarka
11219 ogledov

Strokovnjak prepričan, Dallas prvi favorit za prihod tega košarkarja

Luka Dončić in Jaylen Nowell Profimedia
Ali bo dosedanji košarkar ekipe Minnesote Timberwolves združil moči z Luko Dončićem?

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je naravnost katastrofalna sezona, ko se ekipi le leto po konferenčnem finalu ni uspelo uvrstiti niti v končnico. Generalni menedžer ekipe Nico Harrison je zato v obdobju med obema sezonama pošteno pljunil v roke in je v prestopnem roku zelo aktiven, saj se zaveda, da preprosto mora prevetriti zasedbo okoli svojega prvega zvezdnika Luke Dončića.

Harrison se je najprej izkazal na naboru, dejaven pa je tudi na trgu prostih igralcev. Izpolnil je glavni cilj, ki ga je imel pred novo sezono, in podaljšal pogodbo s svojim drugim superzvezdnikom Kyriejem Irvingom, medtem ko je ekipo okrepil z Grantom Wialliamsom, Sethom Curryjem, Richaunom Holmesom in Dantejem Exum. 

Zdaj pa naj bi se po poročanju dobro obveščenega strokovnjaka Darrena Wolfsona ter številnih medijev iz Minnesote Dallas resno zanimal za dosedanjega košarkarja Minnesote Timberwolves Jaylena Nowella, kateremu je poleti potekla pogodba z njegovo prejšnjo ekipo.

Po mnenju Wolfsona naj bi bila Nowellova epizoda pri Minnesoti zaključena, Timberwolves pa naj bi bili pripravljeni podaljšati igralčevo pogodbo ter ga nemudoma uporabiti v menjavi. Za najresnejšega kandidata za menjavo naj bi tako veljali Dallas Mavericks, čeprav se mnogi sprašujejo, kaj bo ekipi še en igralec na poziciji, na kateri imajo že Curryja, Tima Hardawaya jr. in Jadena Hardyja, medtem ko moštvu manjka predvsem kakšen kvaliteten center.

Za Nowellom je sicer kar impresivna kariera, glede na to da je bil leta 2019 izbran šele kot 43. na naboru s strani Minnesote. V štirih letih pri Timberwolves je imel iz sezone v sezono pomembnejšo vlogo, v minuli sezoni pa je s povprečjem 10,8 točk, 2,6 skokov in 2 asistenc na tekmo veljal za ključnega igralca s klopi, ki je vsakič po svojem vstopu v igro prinesel v moštvo zelo pomembno energijo in podporo s klopi.

Čeprav mu je v zadnji sezoni ob pomembnejši vlogi v ekipi nekoliko padel odstotek meta, Nowell vseeno velja za odličnega strelca, ki bi tako lahko odlično dopolnjeval igro prvih dveh zvezdnikov Dončića in Irvinga, ki slovita po tem, da znata svojim soigralcem pripraviti odprte mete na koš. Prihod Nowella zagotovo ne bi Mavericke izstrelil med favorite za naslov, a bi bil glede na trenutni kader zagotovo precejšnja okrepitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice