Šport > Košarka
3733 ogledov

V ligi NBA padel nov rekord, navijači so zgroženi

Jaylen Brown Profimedia Jaylen Brown bo v naslednjih petih letih v žep pospravil več kot 300 milijonov dolarjev.
Košarkarski zvezdnik iz moštva Boston Celtics je postal najbolje plačani igralec vseh časov.

Košarkar Jaylen Brown je tik pred podpisom najbolj donosne pogodbe v severnoameriški ligi NBA. Ameriška medijska hiša ESPN je zapisala, da se je 26-letni branilec s svojimi dosedanjimi delodajalci iz moštva Boston Celtics dogovoril za petletno pogodbo v vrednosti 304 milijonov dolarjev oziroma 275,3 milijona evrov.

Omenjeni medijski hiši naj bi to informacijo posredoval zastopnik Browna, ki je v ponedeljek že opravil obvezen zdravniški pregled in se strinjal s ponujeno vsoto.

Brown, ki je doslej dvakrat nastopil na tekmi zvezdnikov lige NBA, je v minuli sezoni v povprečju dosegal 26,6 točke, 6,9 skoka in 3,5 podaje.

Jokić Srbi znoreli Šport Po Jokiću pada z vseh strani: "In mi naj navijamo zate?"

Šestindvajsetltni ameriški branilec je z novo pogodbo postal najbolje plačani košarkar vseh časov. S prvega mesta je izrinil aktualnega MVP-ja finalne serije Nikolo Jokića, ki je lani podpisal petletno pogodbo z Denver Nuggets v vrednosti 276 milijonov dolarjev.

Številni navijači so Brownovo rekordno pogodbo sprejeli z velikim začudenjem. Kar nekaj jih je na družbenih omrežjih ocenilo, da je "Brown postal najbolj preplačani košarkar vseh časov", upoštevajoč dejstvo, da ne gre niti za najboljšega igralca franšize iz Massachusettsa. Ta naziv namreč pripada njegovemu soigralcu Jaysonu Tatumu.

Brown Tatum | Avtor: Profimedia Prihodnje leto bo do maksimalne pogodbe upravičen tudi Jayson Tatum (desno). Profimedia

Lepo število ljubiteljev košarkarske igre se je po objavi novice obregnilo ob Brownove mizerne predstave v zadnjem finalu vzhodne konference, v katerem je Boston s 3:4 klonil proti Miamiju.

Brown je bil v seriji z vročico le 42-odstoten pri metu iz igre oziroma 16-odstoten pri metu za tri točke. Močno je razočaral tudi na odločilni sedmi tekmi z osmimi izgubljenimi žogami in statističnim indeksom -17.

Še več pripomb navijačev se je nanašalo na Brownovo nezmožnost preigravanja z levo roko. Nekaj odzivov prilagamo spodaj.

Kyrie Irving in Luka Dončić Dallas Mavericks Šport Luka Ali Kyrie? Cuban določil glavnega v ekipi michael jordan Velik posel Šport Liga NBA prižgala zeleno luč Michaelu Jordanu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 06:17 26.julij 2023.

    pri nas direktorji odpirajo firme z ljubicami da si lahko nakazujejo denar firme v svoj žep, dtam v ameriki pa lastnik najdejo tupe igralce, ki so pripravljeni se zmenit za "posel". kolk miljonov bo vrnil lastnikom se nikol ne bo ...prikaži večo zvedelo. je pa še en dokaz več da direktorji in lastniki lahko bogatijo na "več" načinov. delavec pa lahko samo sanja "koruzo"