Šport > Košarka
27433 ogledov

Po Jokiću pada z vseh strani: "In mi naj navijamo zate?"

Jokić Profimedia
Srbska javnost je ogorčena nad odločitvijo dvakratnega MVP-ja lige NBA Nikole Jokića.

Nikola Jokić, aktualni MVP finala v ligi NBA, kjer je v lanski sezoni osvojil šampionski prstan z moštvom Denver Nuggets, se je po odpovedi reprezentančne akcije znašel na udaru srbske košarkarske javnosti.

The Joker se je po poročanju srbskih medijev odločil, da se ne bo udeležil prihajajočega svetovnega prvenstva v košarki, ki ga bodo od 25. avgusta do 10. septembra gostile tri azijske države - Filipini, Japonska in Indonezija.

Jokića v nasprotno nista uspela prepričati niti selektor Svetislav Pešić niti klubski soigralec in novopečeni kapetan reprezentance Bogdan Bogdanović.

Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia
Odsotnost zvezdniškega centra  je po pisanju srbskih novinarjev "uresničitev najbolj črnega scenarija", precej burno pa so se na odločitev odzvali tudi tamkajšnji navijači. Nekaj najbolj kritičnih zapisov so zbrali pri srbskem Kurirju.

"In narod naj bi vstajal ob štirih zjutraj, da bi gledal njegove tekme in navijal zanj," je neugoden termin košarkarskih tekem onkraj luže izpostavil nek razočarani navijač. "Človek ima očitno delo na hipodromu," se je iz Jokićeve ljubezni do konjev norčeval drugi. "Nikolas Jok. Pojdi, mojster, in igraj za Američane. Pa konje vzemi s seboj."

"Bedak sem, ker vstajam in te gledam. Adijo in lep pozdrav, za vedno. Štimac (Vladimir, op. a.) je zate kralj," je na požrtvovalnost srbskega košarkarja spomnil še nek uporabnik.

"Ali je sploh kdo pričakoval kaj drugega?"

"Nisem 'hejter', vsa čast mu za vse dosežke, ampak tole mi pa ni všeč. Igrati za reprezentanco je bila nekoč velika čast. Meni to največ pove o njemu."

"Sploh ga ni več treba klicati, kaj šele, da bi ga prepričevali!"

Jokić je bil v preteklosti že večkrat tarča podobnih napadov, vendar mu kritike očitno ne pridejo do živega.

V reprezenančnem dresu je debitiral na kvalifikacijskem turnirju za nastop za OI 2016, kjer je Srbija osvojila srebrno medaljo. Naslednje leto je zavrnil povabilo za nastop na EuroBasketu, leta 2019 pa se je udeležil svetovnega prvenstva na Kitajskem (5. mesto).

Zaigral je tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Nemčiji, Italiji, Češki in Gruziji, na katerem je Srbija v osmini finala presenetljivo izgubila z Italijo.

Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:57 24.julij 2023.

    Nikola tvoja odločitev ima razloge in podporo..!!