Šport > Košarka
28740 ogledov

Jokić gladko zavrnil navijača, ta se je vrnil s pivom: "Še nikoli nisem videl..."

Nikola Jokić Print Screen
Zabavna prigoda z najboljšim košarkarjem na svetu Nikolo Jokićem v glavni vlogi.

Nikola Jokić se po koncu naporne NBA sezone, v kateri je svojo ekipo Denver Nuggets popeljal do zgodovinskega naslova prvaka, spotoma pa se je okitil še z nazivom za najkoristnejšega igralca finala (MVP), posveča svoji drugi ljubezni, tj. konjem.

Osemindvajsetletni srbski orjak, soigralec Vlatka Čančarja v Denverju, se je nad vzrejo konjev navduševal že v ranem otroštvu, a se je na pobudo svojega očeta raje osredotočil na košarkarsko kariero.

Jokić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Jokić se je v preteklih dneh mudil v Neaplju, kjer se je udeležil dirke na hipodromu Agnano. S tribun za gledalce, kjer je bil deležen nemalo pozornosti, je spremljal nastop svoje najmlajše žrebice. Ta se na stezi ni proslavila, kar je košarkarja spravilo v slabo voljo.

Jokić je že med samo dirko zavračal prošnje navijačev, saj je bil preveč na trnih, po neuspehu varovanke pa se je njegovo razpoloženje še bolj zmračilo.

Eden izmed obiskovalcev je zaman poskušal pridobiti njegov avtogram, nato pa se je na predlog prijatelja domislil strategije, s katero je Srba vendarle uspel omehčati.

Če Jokić še maloprej ni bil razpoložen za druženje, pa se je to hitro spremenilo, ko mu je navijač ponudil steklenico piva.

"Živjo vsem, moje ime je Michele in z vami bi rad delil zgodbo o mojem srečanju z najboljšim košarkarjem na svetu," je zabavno prigodo začel navijač in razkril, da je za Jokićevo prisotnost v Neaplju izvedel od prijatelja, ki je prav tako velik ljubitelj konjev.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Še isti dan sem šel po dres Denverja. Imeli so samo en model, število 15 Carmela Anthonyja. Čeprav sem vedel, da ga bom težko prepričal z dresom, ki ni njegov, sem vseeno šel na dirko in ga prosil za avtogram. Odgovor je bil odločen 'ne'. Povedal je, da je zelo nervozen in da noče nobenih motenj pred nastopom svojega konja. Ker ga nisem želel motiti, sem počakal do konca dirke."

"Težava je bila v tem, da se mu na dirki ni izšlo, kar se je videlo na njegovem namrščenem čelu. Ko se je vračal v hlev, sem stal nekoliko dlje stran, ob meni pa je bilo še nekaj ljudi, ki so snemali in fotografirali. Zaklical sem 'Nikola, samo en avtogram, prisežem'. S prstom je pokazal 'ne'. Želel sem že oditi, ko se je prijatelj, čigar dožnik bom ostal za vedno, domislil odlične ideje. Prosim, ne smejte se! Odšla sva v trgovino in kupila dve Peroni pivi. Nato sva se vrnila na hipodrom. Jokić je bil ves čas ob svojih konjih. Zaklical sem 'Joker, zate imam darilo'. Tokrat se mi je nasmehnil in me z dvignjenim palcem povabil noter. Pogovarjala sva se deset minut in skupaj popila pivo. Povedal mi je, da se njegov konj ni najbolje odrezal, vendar jih ima še pet, zato ostaja optimističen. Prisežem, da še nikoli nisem videl takšne spremembe razpoloženja, ko sem mu denimo pokazal dres Denverja ali pa ko sem v rokah držal steklenico piva. Zelo je zabaven. Še vedno ne morem verjeti, da se je to zgodilo, bilo je neverjetno," je zapisal Michele, ki je domov odšel s podpisanim dresom.

Jokić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.