Šport > Košarka
1847 ogledov

Srbija poleg Jokića na SP še brez dveh zvezdnikov

Nikola Jokić Profimedia
Srbi na SP brez Jokića, Micića in Kalinića.

Srbska košarkarska reprezentanca bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Aziji igrala brez treh zvezdnikov, Nikole Jokića, Vasilija Micića in Nikole Kalinića.

Selektor Svetislav Pešić je seznam igralcev za SP objavil danes, na njem pa ni omenjene trojice. V Srbiji so težko pričakovali dokončno odločitev predvsem glede Jokića, ki je bil v prejšnji sezoni lige NBA eden najvidnejših košarkarjev najmočnejše lige na svetu.

"Z Jokićem smo opravili nekaj pogovorov. Fizično in psihično je načet, tako da ni pripravljen prevzeti odgovornosti, kakršno od njega pričakujemo," je pojasnil Pešić na novinarski konferenci in dodal, da je dokončno odločitev, da ga ne bo, Jokić sprejel danes dopoldne. Zaradi napornih klubskih sezon sta tokrat prosto dobila tudi poškodovani Micić in Kalinić.

Na srbskem seznamu so tako Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić in Uroš Trifunović. Kapetan bo Bogdanović.

Srbija bo na SP igrala v predtekmovalni skupini B v Manili, tekmeci bodo Južni Sudan, Kitajska in Portoriko.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:14 25.julij 2023.

    Včasih je bila igrat za reprezentanco svoje države največja čast. Danes pa je kapital in denar razvrednotil tudi to. Denar je za nekatere pomembnejši kot zastopati svojo državo na največjem tekmovanju.

  • dusan72 06:47 25.julij 2023.

    Upam, da je Luka bolj spočit, ker tudi na njemu bo ogromna odgovornost. Vsi računamo nanj, če pa kaj ne bo šlo po planu... bo pa on tisti "usran". Si ne zasluži, ker to ni tenis eden na enega, ampak reprezentanca.

Sorodne novice