Šport > Košarka
2954 ogledov

Giannis poškodovan, slaba novica tudi za slovenske navijače

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Svetovno prvenstvo bo morda minilo brez najboljšega grškega košarkarja.

Nastop zvezdnika lige NBA in grške košarkarske reprezentance Giannisa Antetokounmpa na septemberskem svetovnem prvenstvu je pod velikim vprašajem. Član Milwaukeeja ima težave s poškodbo noge, klub iz ameriške zvezne države Wisconsin pa svojemu prvemu možu ne bo dovolil nastopa na Filipinih, če ta ne bo povsem zdrav.

Po poročanju grškega medija SDNA trenutno obstaja manj kot 50 odstotkov možnosti, da bo Antetokounmpo pravočasno nared za nastop na svetovnem prvenstvu.

Brez pričakovanega spektakla bodo tako ostali tudi slovenski navijači, ki so si želeli ogledati dvoboj med Luko Dončićem in Giannisom Antetokounmpom. Slovenija se bo namreč v pripravah na košarkarski mundial dvakrat pomerila z Grčijo, najprej 2. avgusta v Stožicah, dva dni kasneje pa še v sloviti dvorani Oaka v Atenah.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Grki so na začetku meseca sicer že ostali prez pomembnega člana, prvič po desetletju bo reprezentančno akcijo namreč izpustil Kostas Sloukas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.