Šport > Košarka
416 ogledov

Košarkar 'požrl besedo' in ne bo nastopal za Italijo

Paolo Banchero Profimedia
Mladi zvezdnik se je odločil zaigrati za ZDA.

Paolo Banchero, ki ima po očetu tudi italijanski potni list, je v preteklosti večkrat ponovil, da bo na velikih tekmovanjih zaigral za italijansko izbrano vrsto, a se to ne bo zgodilo. Mladi zvezdnik, ki je bil kot prvi izbran na naboru lige NBA leta 2022, v minuli sezoni pa je to potrdil tudi z nazivom novinca leta, se je namreč odločil, da bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu član ameriške reprezentance.

V Italiji so ogorčeni. "Odločil se je, povsem normalno je, da bo poizkušal do uspeha priti z ZDA. Ni razloga, da bi ga imeli za izdajalca. Vsakdo si izbere svojo pot," je situacijo miril izkušeni italijanski as Luigi Datome, ki se bo pri 35-ih šele po pogovoru s selektorjem dokončno odločil za nastop na septemberskem prvenstvu v Aziji. 

Še prejšnji teden je bil dvajsetletni Banchero na obisku v Italiji, kjer so ga na vsakem koraku spremljali itlijanski privrženci košarke. Zdaj se je marsikaj v hipu spremenilo.

Banchero je sicer 11. košarkar, ki je potrdil sodelovanje v ameriški reprezentanci, ZDA tako manjka le še zadnji mož odprave, ki bo SP začela na Filipinih.

Pred tem so udeležbo na tekmovanju potrdili še Jalen Brunson, Anthony Edwards, Tyrese Haliburton, Austin Reaves, Brandon Ingram, Mikal Bridges, Cam Johnson, Bobby Portis, Jaren Jackson Jr. in Walker Kessler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.