Šport > Košarka
7115 ogledov

Dallasova največja okrepitev: "Tega se pri igranju z Luko najbolj veselim!"

Grant Williams in Luka Dončić Profimedia
Najnovejši as ekipe Dallas Mavericks Grant Williams se je te dni mudil na otroškem košarkarskem Mavs Hoop Campu, kjer je spregovoril o številnih zanimivih temah, med drugim tudi o tem, kaj ga najbolj navdušuje pri igri Luke Dončića.

Potem ko se je v štirih letih v ligi NBA pri ekipi Boston Celtics uveljavil kot eden najboljših "3-and-D" (dober met za tri dočke in odlična igra v obrambi) igralcev v ligi, je Grant Williams letos poleti podpisal štiriletno 52 milijonov dolarjev vredno pogodbo z Dallas Mavericks in postal daleč najbolj odmevna okrepitev Maverickov pred novo sezono.

Potem ko so v menjavi za Kyrieja Irvinga izgubili svojega daleč najboljšega obrambnega igralca Doriana Finney-Smitha, so tako Mavs ponovno našli obrambnega specialista, ki pa ima lahko zelo pommebno vlogo tudi v napadu. Čeprav ni odigral še minute v dresu svoje nove ekipe, je že zdaj jasno, da bo Williams eden najpomembnejših članov Dallasa v novi sezoni.

Čeprav je do trening kampa Maverickov še kar nekaj tednov, pa se je letošnja največja Dallasova okrepitev nemudoma želela povezati z navijači in skupnostjo v Dallasu. Tako je v sredo sodeloval na otroškem košarkarskem kampu imenovanem "Mavs Hoop Camp", kjer je zabaval in motiviral otroke, obenem pa je bil tudi na voljo predstavnikom sedme sile.

"To je bila res posebna izkušnja, da sem lahko preživel čas z otroci. Upam, da jih nisem naučil kaj novega zgolj o košarki, temveč tudi o življenju. Bilo je resnično zabavno. Zame je najboljši del poletja biti dostopen in na voljo ljudem v skupnosti. Zaenkrat naravnost obožujem Dallas," je razložil najnovejši prebivalec Dallasa.

Williamsu je pri prilagajanju na novo mesto pomagalo tudi dejstvo, da je odraščal v Charlottu, ki naj bi bil po njegovem mnenju zelo podoben Dallasu. Čeprav je v Dallasu do sedaj preživel vsega tri dni, ga je mesto povsem prevzelo. "Znanec mi je povedal, da je Dallas enak Charlottu. In kot mesto, je resnično podobnu južnemu delu Charlotta. In obožujem Charlotte, zato me je tudi Dallas navdušil."

"Vsakič ko sem obiskal Dallas, je bilo mesto naravnost izjemno. Obožujem hrano, obožujem ljudi. Zato sem navdušen, da sem lahko postal del te organizacije, saj se bom lahko še bolj vključil v tukajšnjo skupnost," je pojasnil Williams, ki ga pri menjavi ekipe ne veseli zgolj novo mesto, temveč tudi dejstvo, da bo združil moči z enim najboljših košarkarjev sveta, Luko Dončićem.

Grant Williams in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Odličen strelec z razdalje ni skrival veselja nad dejstvom, da mu bo odprte mete v naslednjih sezonah pripravil eden najboljših organizatorjev igre in asistentov na svetu. Glede na to, da je veljal za enega boljših obrambnih igralcev Bostona, je v preteklosti moral v obrambi večkrat prevzeti ravno slovenskega superzvezdnika in se je tako iz prve roke prepričal o njegovih kvalitetah.

"Kaj me najbolj veseli pri tem, da bom igral z Luko? Poleg seveda odprtih metov? Verjetno predvsem to, da ga bom lahko opazoval pri njegovi igri, kako spreten je. Prednost tega, da sem igral proti njemu, je, da se zavedam, kako poseben igralec je. Kako igra, kako vidi igro. Obožujem njegovo igro, obožujem ga kot igralca in obožujem ga kot osebo," je zaključil košarkarski as, ki je v pretklih sezonah igral z zvednikoma, kot sta Jayson Tatum in Jaylen Brown, a se vseeno neizmerno veseli, da bo v novi sezoni združil moči z našim čudežnim dečkom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice