Šport > Košarka
185 ogledov

Prvi test za Dončića, spektakel brez Giannisa

Dončić Instagram
Na današnjem košarkarskem spektaklu bo manjkal prvi zvezdnik Grčije Giannis Antetokounmpo, bosta pa zato v Stožicah prvič po lanskem evropskem prvenstvu v Nemčiji dres s slovenskim grbom oblekla aktualni prvak lige NBA Vlatko Čančar in novi kapetan izbrane vrste Luka Dončić.

Prva tekma proti Grčiji - v petek sledi še ena v Atenah - bo za Slovenijo druga v pripravljalnem obdobju. Prvo proti Kitajski je okrnjena zasedba brez glavnine nosilcev igre dobila s 75:73.

Danes bo Slovenija nastopila z vsemi najboljšimi košarkarji. Luka Dončić in Vlatko Čančar bosta imela po besedah selektorja Aleksandra Sekulića omejeno minutažo, saj sta se ekipi pridružila šele pred nekaj dnevi, večjo pa se pričakuje od Zorana Dragića, Alekseja Nikolića, Gregorja Hrovata, Jake Blažiča, Klemna Prepeliča in ostalih članov državne zasedbe.

"Razprodana dvorana je garancija za spektakel. Verjamem, da bodo gledalci uživali, čeprav smo šele v začetni fazi priprav in rezultat zaenkrat ni v prvem planu. Zanimivo bo videti, kako se bomo pod obročema kosali z visokimi igralci Grčije," pravi selektor Sekulić.

Slovenija se bo do svetovnega prvenstva na Okinavi, ki se bo začelo 25. avgusta, po dveh tekmah z Grčijo pomerila še s Črno goro, Španijo, Združenimi državami Amerike in Japonsko.

Na SP bo v prvem delu predtekmovanja moči merila z Venezuelo (26. 8.), Gruzijo (28. 8.) in Zelenortskimi otoki (30. 8.). V nadaljevanje tekmovanja se bosta uvrstili najboljši dve ekipi, v novonastali skupini pa se bosta pridružili najboljši reprezentanci iz skupine E, v kateri so Nemčija, Japonska, Finska in Avstralija. Od četrtfinala dalje bodo tekme potekale v Manili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.