Šport > Košarka
33095 ogledov

Srbi so se zapičili v Dončićeve besede: "Ali je s tem mislil ...?"

Dončić Jokić Profimedia
Srbski novinarji so analizirali pomen izjav Luke Dončića na novinarski konferenci v Ljubljani.

Slovenski košarkarski reprezentanci se je pred začetkom drugega dela priprav na prihajajoče svetovno prvenstvo v Aziji pridružil tudi njen prvi adut Luka Dončić. Na novinarski konferenci v Ljubljani je 24-letni član NBA franšize iz Dallasa med drugim spregovoril o reprezentančni preteklosti bodočih tekmovalnih ciljih in novi vodstveni vlogi. Strokovni štab in soigralci so mu namreč zaupali vlogo kapetana, kar si mladi košarkarski zvezdnik šteje v veliko čast.

"Počaščen sem, da so me izbrali za kapetana. Stopam v velike čevlje, tako Gogi kot Edo, ki je bil res najboljši tip za garderobo, sta bila pravi osebi za to vlogo. Jaz pa lahko rečem, da sem počaščen, ker bom njun naslednik," je povedal zvezdnik.

Dončić V novi vlogi Šport Velika čast za Luko Dončića: "Sem počaščen!"

Dončić v tem pogledu ne bo imel lahkega dela, nenazadnje bo moral zapolnititi velike čevlje, ki sta jih za seboj pustila Goran Dragić oziroma Edo Murić. Po drugi strani pa vodstvena vloga, ki ga bo odslej spremljala tako na parketu kot v slačilnici, ne bi smela biti prevelik zalogaj, saj je podobnih situacij vajen že iz Dallasa. 

"To zame ne bo nekaj novega, sem že vajen tega iz Dallasa, tudi v reprezentanci sem že bil vodja. Se pa na to ne moreš pripraviti, to pride spontano, ali si vodja ali pa nisi," je poudaril slovenski košarkar.

Luka Dončić Ko splet ponori Šport Luka Dončić s to objavo spravil navijače Dallasa v delirij

Njegove besede so močno odmevale v srbskem medijskem prostoru, kjer prevladuje prepričanje, da se za Dončićevimi izjavami skriva prikrita kritika na račun njihovega košarkarja Nikole Jokića. Ta se namreč za razliko od Dončića ni odzval selektorjevemu klicu, zaradi česar se je znašel na udaru srbske javnosti.

dončić jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dončić pozval Jokića: ali si vodja reprezentance ali pa nisi," so prispevek v zvezi z Jokićevo odsotnostjo naslovili na spletnem portalu Novosti.rs

"'Ali si vodja ali pa nisi ...' Ali je imel Dončić v mislih Jokića, ko je govoril o reprezentanci?" piše portal Avbl.rs

"Ali si vodja ali pa nisi! Jokiću še nihče ni zabrusil kaj takega," so zapisali na portalu Republika.rs.

"Ali je imel NBA as v mislih Jokića? Dončić močno zbodel igralce, ki ne igrajo za reprezentanco: 'Ali si vodja ali pa nisi ..." so ugibali pri Kurir.rs.

"Brutalno! Ali si vodja ali pa nisi: Luka Dončić nevarno zbodel Jokića," piše Alo.rs.

"'Ali si vodja ali pa nisi' Dončićevo sporočilo vsem, ki bodo izpustili svetovno prvenstvo," so zapisali na Srpskainfo.com.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • kapljač 12:02 31.julij 2023.

    Vleči besede izven konteksta , je nekaj podobnega kar radi imenujemo: "srbska Ciganska posla"!

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:04 31.julij 2023.

    Ah Dr I so res eni čudni tiči! Bo Luka rekel, da je gay bodo mislili, da je Kokič tudi!?

  • 515b8e52bfc9c974c8421f6b74ddc80d98b3412a 22:31 30.julij 2023.

    Luka in Joker sta velika prijatelja. Sicer je vprasanje, ce bi se Luki sezona zavlekla v Junij kaksno bi bilo njegovo navdusenje za reprezentanco.