Šport > Košarka
36349 ogledov

Stožice priča 'umoru'! "Dončić brez ozira na človeško življenje"

Print Screen
Luka Dončić je poskrbel za najodmevnejšo potezo sinočnje tekme v Stožicah med Slovenijo in Grčijo.

Slovenska košarkarska reprezentanca je na drugi tekmi utrpela prvi poraz v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Aziji. Pred nabito polnimi tribunami stožiške dvorane so morali varovanci Aleksandra Sekulića priznati premoč Grkom (91:98), ki so igrali brez svojega najboljšega košarkarja Giannisa Antetokounmpa.

Prvo ime slovenske izbrane vrste je bil Luka Dončić, ki je dosegel trojni dvojček z 21 točkami (5/13 iz igre, 2/8 za tri točke, 9/17 prosti meti), 10 skokov in 14 podaj.

košarka Slovenija - Grčija SP 2023 Šport Dončićev trojni dvojček premalo za zmago Slovenije

Zvezdnik Dallasa je poskrbel tudi za najbolj viralen trenutek obračuna, ko je v dvoboju ena na ena najprej ponižal Panagiotisa Kalaitzakisa, nato pa spretno izsilil še osebno napako in si priigral dodaten prosti met.

Čeprav je bila tekma prijateljska, pa Dončić do nasprotnikov ni kazal usmiljenja. Potem ko je Kalaitzakisu, kot radi rečemo, 'polomil gležnje', je za trenutek postal in košarkarja Panathinaikosa, ki ga je odneslo daleč stran, ošvrknil s pogledom, nato pa s finto v zrak poslal še Georgiosa Papagiannisa in kljub osebni napaki žogo spravil skozi obroč.

 | Avtor: Print Screen Luka: Kam si pa šel? Print Screen

"Jezus Kristus, Luka ga je pravkar umoril," se je na potezo slovenskega košarkarja odzval nek navijač. "Luka je tako malenkosten, vendar bom dovolil, ker se je zgodilo na igrišču," je komenitral drugi.

"Luka je shujšal, toda ni izgubil moči," je pristavil tretji. "Luka! Šele 2. avgusta smo, jaz pa sem že pripravljen na Mavse," je bil navdušen nek pristaš teksaškega moštva. "Luka ni resničen. Nekdo naj pokliče može v črnem."

košarka Slovenija - Grčija Nekdanji selektor: Šport "Prav vidi se jim, da so lačni uspeha, na SP bodo dobri"

"Luka Dončić je kreten," se je nad razpletom hudoval nek uporabnik spleta. "Dončić brez ozira na človeško življenje," pa so akcijo pospremili pri NBA Memes. "Preden je zadel 'floater', je Dončić polomil gležnje grškemu branilcu in se zastrmel vanj, kar je sprožilo silovite reakcije," pa so zapisali pri Mavs Nation.

košarka Slovenija - Grčija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Luka Dončić Trka na vrata Šport Dončićev stari znanec osupnil z napovedjo: "Luka bo postal ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 21:43 03.avgust 2023.

    ma da vse vprašam, tako, da ne pozabimo, kdo je že zmagal ?

  • tamara8 21:29 03.avgust 2023.

    Luka, malce preveč si se napuhal!

  • jgm 19:19 03.avgust 2023.

    Luka je zadel komaj pol prostih metov (9/17)? Če bi zadel vse bi zmagali.