Šport > Košarka
115282 ogledov

Odzval se je tudi Luka Dončić, tako bo pomagal prizadetim v poplavah

košarka Slovenija - Grčija Saša Despot
Luka Dončić je dal s svojo objavo vedeti, da je z mislimi pri vseh prizadetih v grozljivih poplavah, medtem ko je njegova fundacija že priskočila na pomoč vsem potrebnim pomoči.

Slovenska košarkarska reprezentanca se ta hip pripravlja na bližajoče se svetovno prvenstvo, naši košarkarji pa so do sedaj odigrali tri prijateljske tekme. Po tesni zmagi v Celju nad Kitajsko, so naši fantje tesno v Stožicah izgubili z Grčijo, v petek pa so istemu nasprotniku morali priznati premoč tudi v Atenah, ko je Grčija slavila z 88:77, Sloveniji pa sta se poškodovala še Luka Dončić in Vlatko Čančar. S prvim sicer naj ne bi bilo nič hujšega, nič kaj optimistične pa niso napovedi glede aktualnega NBA prvaka.

Slovenski košarkarji so bili v grški prestolnici večji del tekme neprepoznavni, kar pa se jim ob vsem, kar se je v zadnjih dneh zgodilo v naši domovini, tudi z lahkoto oprosti, saj so bili številni zagotovo z mislimi pri svojih najbližjih in so se težko zbrali ob vsem trpljenju, ki je zadnje dni pretreslo Slovenijo.

Poplave so se med drugim močno dotaknile tudi prvega zvezdnika in kapetana naše ekipe Luke Dončića, ki se je pred tekmo oglasil preko socialnih omrežij ter dal Sloveniji vedeti, da je v njegovih mislih. Delil je namreč uradno objavo Košarkarske zveze Slovenije, zraven pa je dal vedeti, da v teh hudih časih moli za Slovenijo.

"Pri Košarkarski zvezi Slovenije smo v mislih z vsemi prizadetimi v hudih poplavah po Sloveniji. Prosimo, da sledite navodilom pristojnih služb in ostanete na varnem do njihovega prihoda. Zahvaljujemo se vsem gasilcem, reševalcem, vojakom in ostalim, ki pomagate ljudem," je pisalo v objavi KZS-ja, ki jo delil tudi naš veliki svetovni zvezdnik.

Luka pa se ni ustavljal zgolj pri besedah, temveč je na pomoč prizadetim priskočil tudi z dejanji. Natančneje, na pomoč je priskočila njegova slovita fundacija, ki je že sporočila, da je navezala stik z lokalnimi oblastmi, katerim že pomaga na vse možne načine, obenem pa je svojo pomoč obljubila tudi v nadaljnje.

"Fundacija Luke Dončića je pretresena zaradi katastrofalnih poplav, ki še naprej pustošijo po slovenskih krajih, uničujejo domove in zahtevajo življenja. V stiku smo z lokalnimi oblastmi z namenom, da podpremo njihova prizadevanja za pomoč, glede na razmere pa se bomo še naprej odzivali na njihove potrebe. Iskreno se zahvaljujemo vsem gasilcem in prvim posredovalcem na terenu, ki tvegajo svoja življenja, da bi pomagali najbolj prizadetim. Vsi prebivalci Slovenije, ki so v poplavah izgubili domove in življenja, so v naših mislih in srcih. Pomagali jim bomo po naših najboljših močeh," je sporočila Fundacija Luke Dončića.

Njegova fundacija je v preteklosti pomagala že mnogim ustanovam v Sloveniji, zlasti otrokom, slovenski zvezdnik pa je maja letos ponudil pomoč tudi ob hudi tragediji v Beogradu. Pomoč prizadetim v poplavam je v petek ponudil slovenski kolesarski as Matej Mohorič. Namenil jim bo denarni izkupiček od skupne zmage na dirki po Poljski.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 6
  • Avatar SS666
    SS666 17:29 05.avgust 2023.

    Bravo Lukaaaa!!!!! Moj najlepši spomin na leto 2023 je,ko sva zvečer z Damijanom Jankovićem pila pivo in poslušala,"Ado Gegaj-Hej sudbino nije fer".

  • Hasan 16:24 05.avgust 2023.

    To funadacijo držite čim dlje stran of Golobovih rok, ker drugače se bo puslužil tudi tega.

Sorodne novice