Slovenija
4728 ogledov

Pozor vsi, ki uporabljate plin za kuhanje in ogrevanje

plin, ogenj, kuhanje Profimedia
Uporabniki utekočinjenega naftnega plina na območjih, kjer prihaja do poplav ali obstaja možnost njihovega nastanka, naj zaprejo vse ventile na plinohramih in jeklenkah, svetujejo v družbi Butan plin. To storijo z vrtenjem ventila v desno, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poziv k zaprtju ventilov velja tako za plin za kuhanje kot za ogrevanje.

Kot so dodali, so zaradi izrednih razmer zagotovili stalno dosegljivost kontaktnih oseb, ki so na voljo v primeru težav ali vprašanj, in sicer na telefonskih številkah 01 5889 838 ali 080 2005.

Več o varnostnih nasvetih pri uporabi plinskih jeklenk ali uporabi plina za ogrevanje je na voljo na spletni strani https://www.butanplin.si/intervencija-in-varnost.

"V primeru izrednih razmer svetujemo, da se ljudje obrnejo na pomoč pristojnih služb na terenu, saj je zaradi aktualnih razmer in stanja na cestah dostop naših interventnih ekip otežen ali za določene primere nemogoč," so izpostavili.

Kot so dodali, naročila še naprej sprejemajo, obdelali oziroma dokončali pa jih bodo glede na vremenske razmere in razmere na cestah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 14:17 05.avgust 2023.

    Ja, pa izklopite "fit", če imate vodo preko vtičnic...In če dežuje in imate dežnik v roki svetujejo, da ga odprete...Saj v bistvu je narod v resnici vedno bolj zarukan, ampak vseeno ni treba pretiravati...SDSsovcev je manj kot 20%..

  • Pierre 12:40 05.avgust 2023.

    Aja, z vrtenjem knofa v desno, nisem vedel!!!!!!