Slovenija
4020 ogledov

Na Koroški Beli predvidena evakuacija: "Poiščite si prenočišče drugod!"

Tržič, poplave, Fotografijo so objavili 4. avgusta 2023 na FB Občine Tržič.
Ponoči se je v naselju Koroška Bela na območju jeseniške občine oglasil alarm.

Malo po tretji uri zjutraj se je tudi na Koroški Beli (naselju v občini Jesenice) oglasil alarm, ki opozarja na možnost sprožitve zemeljskega plazu nad vasjo. Kot so sporočili z občine, so pristojni ugotovili, da je bila pretrgana zanka na plazu Urbas. “Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do površinske splazitve,” so dodali. 

 

Ob 8.26 je slovenjgraški regijski center za obveščanje v občini Prevalje zaradi narasle reke Meže in poplavljanja sprožil sireno javnega alarmiranja. Prebivalce na ogroženih območjih poziva, da poskrbijo za lastno varnost. Drugih novih informacij od tam za zdaj ni. 

Razglašena splošna nevarnost je trenutno preklicana, kar pomeni, da so prebivalci čez dan lahko doma. A zvečer bo preventivno razglašena evakuacija, kar bo nakazano z alarmom. Evakuacija bo trajala predvidoma od 20. ure zvečer do 7. ure naslednji dan. "Krajanom svetujemo, da si za naslednjo noč poiščejo prenočišča izven vasi, Občinski štab Civilne zaščite pa bo za tiste, ki bodo to potrebovali, organiziral tudi sprejemno točko za prenočišče," so dodali na občini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Ender3 16:40 05.avgust 2023.

    Bodo na Trstenjakovi organizirali kakšen nadaljevalni, prirejeni pouk za svoje aktiviste ?. Trenutno imamo na forumih največ opraviti z up.imeni komentatorjev katerim se iz zraka vidi polpismenost in ideološko maloumje..

  • Naklonsky 11:37 05.avgust 2023.

    Nevladniki, kje ste? Povabite kakšnega reveža in domov ali mu vsaj plačajte namestitev!

Sorodne novice