Šport > Košarka
3216 ogledov

Slovenija in Dallas si lahko pošteno oddahneta

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić po navedbah dobro obveščenih virov ni utrpel hujše poškodbe na pripravljalni tekmi z Grki.

Slovenska košarkarska reprezentanca je morala v okviru pripravljalnih tekem pred SP 2023 še drugič zapored priznati premoč Grčiji. Ta je po zmagi v Ljubljani slavila še v Atenah (88:77). Grki so s tem dosegli prvo zmago v pripravljalnem obdobju, Slovenici ostajajo pri eni (1-2), potem ko so bili v uvodnem obračunu po hudem boju boljši od Kitajcev.

Tekma v Atenah se ni iztekla po slovenskih željah. Ne samo v rezultatskem smislu, temveč tudi z vidika poškod. Na obračunu sta se poškodovala nosilca slovenske igre in člana lige NBA, Vlatko Čančar in Luka Dončić. Slednji je v zaključu prvega polčsa odšepal s parketu po neprijetnem udarcu v koleno. Huje jo je skupil Čančar, ki je ob koncu srečanja nerodno pristal na levi nogi in obležal ob robu igrišča. S parketu so ga odnesli na nosilih. Po besedah selektorja Aleksandra Sekulića je stanje zasrbkljujoče, nekaj upanja pa vlivajo bolj optimistične beseda Jordana Morgana. Več bo jasnega po pravljenih zdravniških preiskavah.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Brez skrbi!

Medtem, ko je Čančar morda že izgubljen, pa Dončićevo stanje ni tako kritično. Kot poročajo zanesljivi viri, je slovenski košarkar igro zapustil iz preventivnih razlogov in bi lahko nemoteno nadaljeval tekoči reprezentančni cikel. "Brez skrbi," je v navezavi na Dončićevo stanje 'čivknil' novinar Tim MacMahon.

Dončić se je poškodoval dobri dve minuti pred konce prvega polčasa, v drugem delu pa se ni več pojavil na parketu. Kljub omejenemu igralnemu času je bil z 18 točkami prvi strelec slovenske izbrane vrste.

Slovenija bo do začetka svetovnega prvenstva odigrala še štiri prijateljek tekme. V torek, 8. avgusta, bodo v Stožicah gostili Črno goro, 11. in 12. avgusta jih v Malagi čakata preizkušnji s Španijo in ZDA, 19. avgusta v Tokiu še z Japonsko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:38 05.avgust 2023.

    Država je v izrednem stanju, ubogi mediji pa se ukvarjajo z poškodbo Dončiča..Bedno, nepotrebno in nepomembno pisanje..