Šport > Košarka
1800 ogledov

Dallas okrepil košarkar, ki je blestel v navezi z Dragićem

Derrick Jones Jr. Profimedia
Luka Dončić ima novega soigralca v Dallasu.

Ameriški košarkar Derrick Jones mlajši, ki je zadnji dve sezoni opravljal skromno rezervno vlogo pri Chicago Bulls, je to poletje zavrnil možnost podaljšanja pogodbe v višini 3,3 milijona dolarjev, s katero bi še eno sezono ostal pri bikih.

Kot poroča sloviti strokovnjak za prestope Shams Charania, se bo Jones ml. zdaj za eno sezono pridružil Dallas Mavericks, pri katerih je prvo ime Slovenec Luka Dončić. Šestindvajsetletni košarkar je s teksaško ekipo podpisal enoletno pogodbo, ki mu bo nanesla vsaj 2,7 milijona dolarjev.

A čeprav se prihod nekdanjega košarkarja Phoenix Suns, Miami Heat, Portland Trail Blazers in Chicago Bulls, ki je v minuli sezoni povprečno dosegal 5 točk, 2,4 skoke in 0,5 asistenc na tekmo, na prvi pogled ne zdi kot posebna okrepitev, bi nekdanji NBA prvak v zabijanju lahko še kako ustrezal igri Dallasa.

Derrick Jones mlajši je namreč izjemno atletsko sposoben igralec, ki bi moral biti pomemben člen pri nadgradnji lanske katastrofalne obrambe Dallasa, obenem pa gre za igralca, ki blesti v igri "pick and rolla", saj je bil v minuli sezoni v omenjenem elementu celo drugi najboljši košarkar v celi ligi, saj je v povprečju dosegal 1,489 točk na posest žoge.

Nekdanji soigralec Gorana Dragića pri Miamiju in Chicagu, ki je v navezi s Slovencem blestel ravno v tem načinu igre in je s svojimi spektakularnimi zabijanji večkrat dvignil dvorano na noge, bi se tako moral odlično ujeti tudi z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom, ki bi morala v navezi z novim Maverickom s pridom izkoriščati njegove blokade, ko jim preostali igralci raztegnejo obrambo.

Dallas namreč zelo rad izkorišča igro pick and rolla, v kateri je zelo uspešen, saj sta bila v minuli sezoni v tem elemnetu med šestimi najbolj uspešnimi igralci kar dva njihova centra, Dwight Powell, ki je na posest dosegal 1,479 točke, in Christian Wood, ki je na posest vpisal 1,441 točke.

Derrick Jones mlajši je sicer v svoji najboljši sezoni, ko je z Miami Heat igral celo v finalu lige NBA, v dobrih 23 minutah na tekmo povprečno dosegal 8,5 točk (ob vrhunskem 53-odstotnem metu), 3,9 skokov, 1,1 asistenc ter eno ukradeno žogo. Pri Dallasu zagotovo upajo, da bo kemijo na igrišču, ki jo je imel z Goranom Dragićem, našel tudi v navezi z Luko Dončićem.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice