Šport > Košarka
498 ogledov

Spektakel! Luka Dončić bo po petih letih spet zaigral v Španiji

Slovenija - Črna gora Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes in jutri sodelovala na prijateljskem turnirju v Malagi ob 100. obletnici španske košarkarske zveze. Najprej se bo pomerila z aktualnimi evropskimi in svetovnimi prvaki Španci, nato še z olimpijskimi zmagovalci iz ZDA. Obe tekmi se bosta začeli ob 21.30.

Za prvega zvezdnika Slovenije Luko Dončića bo to prvi nastop na španskih tleh po več kot petih letih. Tedaj še v dresu Real Madrida je s trojko z ene noge in v zadnji sekundi napada odločil finale španskega prvenstva proti Baskonii.

Luko Dončića so v Španiji sprejeli z vsemi košarkarskimi častmi. Po pristanku v Malagi je najprej opravil trening z reprezentanco, nato pa je na svečanem sprejemu na tamkajšnjem gradu dobil posebno priznanje za košarkarske dosežke.

V dvorani Jose Maria Martin Carpena bo vzdušje manj prijateljsko, saj imajo Španci s Slovenijo kar nekaj neporavnanih računov. Še zlasti jih boli poraz v skupinskem delu na olimpijskih igrah, ki jih je v četrtfinalnem obračunu za nasprotnike namenil Američane.

Mike Tobey Miha: Šport "Ne gre za osebno rivalstvo, oba želiva le najboljše za Slovenijo"

Za Španijo bo to šele druga pripravljalna tekma za svetovno prvenstvo, ki se bo 25. avgusta začelo v Aziji. Na prvi so Španci premagali Venezuelo, prvega tekmeca Slovenije na SP, s 87:57. Zasedba Sergia Scariola se lahko pohvali z močno postavo pod obročema na čelu z bratoma Hernangomez, Santiagom Aldamo in Usmanom Garubo.

Povsem obratno je pri Sloveniji, ki je po poškodbi Vlatka Čančarja ostala še brez enega igralca pod košema. Selektor Aleksander Sekulić pred turnirjem v Malagi pravi: "V naši igri je še kar nekaj pomanjkljivosti, ki jih moramo odpraviti. Manjka nam čvrstosti v obrambi, kjer moramo biti bolj konkretni. Dobro je, da igramo močne tekme. Že prvi trije tekmeci so bili zelo kvalitetni, sedaj pa se težavnost še stopnjuje. Na teh dveh tekmah bomo gledali predvsem na svojo igro in stremeli k uigravanju ekipe. Bo pa to vsekakor lepa priložnost, da vidimo, kje smo v primerjavi z najboljšimi reprezentancami na svetu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice