Šport > Košarka
916 ogledov

Potrjeno: Čančar ostal brez svetovnega prvenstva

Vlatko Čančar Profimedia
Slovenski košarkarji nadaljujejo priprave za SP, a brez pomembnega člana.

Slovenski košarkarji po vrnitvi iz Aten z današnjim večernim treningom nadaljujejo priprave na svetovno prvenstvo. Med njimi pa ni Vlatka Čančarja, saj je pregled z magnetno resonanco pokazal, da si je strgal sprednjo križno vez levega kolena. V prihajajočem tednu jih čakajo tri pripravljalne tekme, prva bo že v torek proti Črnogorcem.

"Svojega prvega nastopa na svetovnem prvenstvu sem se izjemno veselil, a mi je usoda na žalost prekrižala načrte. Razočaranje je seveda veliko, a poškodbe so sestavni del športa in moram optimistično zreti naprej. Verjamem, da se bom pod koše vrnil še močnejši," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal Čančar.

"Soigralcem in štabu reprezentance se zahvaljujem za vso podporo, ki mi jo nudijo v teh dneh. Reprezentanci želim, da priprave še naprej nadaljuje v tako dobrem vzdušju ter se odločno poda na svetovno prvenstvo. Prepričam sem, da bodo fantje še bolj stopili skupaj, na igrišču dali svoj maksimum in želim jim veliko sreče. Žal jih bom spremljal le na daljavo, a obljubim, da bom njihov najglasnejši navijač," je še dodal Primorec v dresu Denver Nuggets, letošnjih prvakov v severnoameriški ligi NBA.

Čančar se je poškodoval dobre tri minute pred koncem petkove pripravljalne tekme z Grčijo v Atenah. Po zabijanju je nerodno pristal na levi nogi in ob bolečinah v kolenu mu je z igrišča pomagala zdravniška služba. Sobotni zdravniški pregled z magnetno resonanco je pokazal strgano sprednjo križno vez levega kolena. Čančar bo tako primoran izpustiti nastop na prvenstvu, terminski plan operacije in rehabilitacije pa bo opravil s klubskimi delodajalci.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pred nastopom na svetovnem prvenstvu nas še naprej spremlja velika smola. Po odsotnosti Eda Murića je identična poškodba doletela še Vlatka Čančarja. Oba sta poglavitna člana reprezentance in njuno odsotnost bo na sila pomembni igralni poziciji krilnega centra razumljivo težko nadomestiti. Vsekakor je to velik udarec za ekipo, ki pa ga moramo hitro preboleti. Optimistično moramo gledati naprej in še bolj strniti svoje vrste. Verjetno bo v iskanju rešitev pod košem potrebna tudi kakšna sprememba oziroma prilagoditev sistema naše igre. Do začetka prvenstva imamo še dovolj časa in pošteno bomo zavihali rokave. Vlatku želimo čimprejšnje okrevanje," je pred nadaljevanjem priprav dejal selektor Aleksander Sekulić.

Slovence, ki se jim bo v ponedeljek pridružil tudi Mike Tobey, v prihajajočem tednu čaka serija treh pripravljalnih tekem. Prva bo na sporedu že v torek, ko se bodo v Stožicah ob 18. uri pomerili proti Črnogorcem. Sledil bo nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje še z ZDA. Zaključek priprav bo Slovenija opravila v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:55 06.avgust 2023.

    In bojim se, da se oddaljujejo še tiste minimalne možnosti!? Če bi na SP lahko skupaj igrala Jordan Morgan in Mike Tobey, potem bi upanje še bilo, tako pa bo odsotnost Čančarja za to ekipo prevelik handicap, kajti Dimec te ...prikaži več luknje niti pod razno ni sposoben pokrpati.

Sorodne novice