Šport > Košarka
275 ogledov

"Še sem član Olimpije, ampak zdaj me zanima le reprezentanca"

Zoran Dragić Profimedia
Zoran Dragić: Še vedno sem igralec Olimpije, a zdaj se osredotočam na reprezentanco.

Zoran Dragić je pred treningom slovenske košarkarske reprezentance v Stožicah, kjer bo ekipa v sklopu priprav na bližnje svetovno prvenstvo igrala v torek s Črno goro, dejal, da so s poškodbo Vlatka Čančarja izgubili dobrega in izkušenega igralca, a bodo skušali njegovo vlogo nadomestiti. Obenem je povedal, da je še vedno igralec Cedevite Olimpije.

Tako kot Dragić je imel pogodbo z ljubljanskim klubom še vedno tudi nekdanji slovenski reprezentant, bosanski center s slovenskim potnim listom Alen Omić, ki pa je v začetku tega meseca zapustil Olimpijo. Ta ima novo strokovno vodstvo.

"Z vodstvom Cedevite Olimpije smo se pogovarjali na začetku sezone. Imam še vedno pogodbo, sem igralec Olimpije. Za druge stvari pa bomo še videli, le to lahko povem ta trenutek. A ta čas ne razmišljam toliko o klubu, ker se osredotočam na reprezentanco," je pred treningom Slovenije povedal Dragić.

Konec tedna je bil v Atenah z ekipo, ki je izgubila še drugo pripravljalno tekmo z Grčijo, vendar s slabšo predstavo, kot je bila uvodna nekaj dni prej v Stožicah.

"Ni nam bilo lahko, posebej glede na to, kaj se je zgodilo Sloveniji zaradi poplav. Gledali smo prek interneta, kaj se dogaja, tudi nekateri igralci so imeli težave doma s poplavami in glave niso bile na pravem mestu. Potem pa je sledila še poškodba Čančarja. Mislim, da smo kar prenehali igrati, da ne bi še do česa prišlo. Gledali smo potem video in videli, kaj moramo popraviti."

košarka Slovenija - Grčija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Znova se je vrnil na poškodbo Čančarja, ki si je kot član Denverja po koncu minule sezone nadel šampionski prstan v severnoameriški ligi NBA.

"Vseh nas se je dotaknila poškodba izkušenega igralca, ki je igral na evropskih prvenstvih in olimpijskih igrah. Že prej se je pripetila poškodba Eda Murića. Poškodbe so sestavni del športa, ampak to se je zgodilo v nepravem trenutku, letos imamo res smolo. Tu smo, borili se bomo, imamo nekaj fantov, ki lahko igrajo na položaju štirice. Imamo še nekaj tekem, da najdemo rešitve. Poskušali bomo marsikaj, bomo videli, kaj se bo obneslo. Kar se mene tiče, to ni dodaten pritisk, vsak ve, kakšna je njegova vloga v reprezentanci."

Dragić je imel že dve podobni poškodbi kot Čančar. "Čaka ga veliko težkega dela, potreboval bo pomoč družine, dobro zdravniško ekipo. Vem, da je delaven fant, in prepričan sem, da se bo vrnil še močnejši. Bo veliko odrekanja, tudi psihično trdnost bo potreboval, ker je to zanj prvič," je ocenil Dragić.

Dejal je, da je imela reprezentanca v nedeljo zelo dober trening. "Mislim, da smo že blizu tekmovalnega ritma, po odigranih pripravljalnih tekmah proti Grčiji igramo jutri proti Črni gori. Pokazalo se je, da bomo morali marsikaj popraviti v naši igri. Poznamo Črno goro, ima močne centre, dobrega organizatorja igre Kendricka Perryja in tudi zunanje igralce. Pokazati bomo morali, kar smo na prvi tekmi proti Grčiji."

Zoran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

V Malagi se bo Slovenija pomerila z zelo močnima ekipama, v petek, 11. avgusta, bo na vrsti Španija, dan kasneje pa še ZDA. "Na vsaki tekmi gremo na zmago, če ne bi bilo tako, bi bilo bolje, da ne gremo na SP. Veselimo se, da bomo lahko na turnirju igrali z ZDA in s Španijo. To bosta še dve tekmi, da se dokažemo, kakšna ekipa smo."

V torek bo v Stožicah, tako kot prejšnji teden, dvojni spored. Naprej bo ob 18. uri košarkarska tekma med Slovenijo in Črno Goro, nato bodo tri ure pozneje nogometaši Olimpije v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov igrali prvo tekmo proti favoriziranemu turškemu Galatasarayu.

"Najprej moramo mi opraviti test in dobro igrati ter pokazati, zakaj trenirano, da se ne ponovi zgodba iz Grčije. Bili smo na prejšnji tekmi Olimpije, bila je zelo dobra in zanimiva. Vesel sem, da so si Ljubljančani zagotovili konferenčno ligo. Upam, da bodo premagali tudi Galatasaray. Možnosti so 50:50," je še ocenil Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice