Šport > Košarka
3220 ogledov

"Ne gre za osebno rivalstvo, oba želiva le najboljše za Slovenijo"

Mike Tobey Profimedia
Mike Tobey je s Slovenijo opravil en trening, nato pa na svojo željo že nastopil proti Črnogorcem. "Vse bo še v redu," pravi košarkar, ki si tokrat še mora izboriti mesto v reprezentanci za SP.

Slovenski košarkarski reprezentanci, ki se pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu, to se bo začelo 25. avgusta, se je v ponedeljek pridružil tudi Mike Tobey. Naturalizirani Američan, ki je barve Slovenije zastopal že na olimpijskih igrah v Tokiu in zadnjem evropskem prvenstvu, je na svojo željo zaigral že na pripravljalnem dvoboju s Črno goro, ki so ga slovenski košarkarji ob fenomenalni predstavi LuKe Dončića (34 točk, 13 skokov, 14 asistenc) dobili s 104:100.

"To je bila moja prva tekma po koncu minule sezone, a počutil sem se dobro. Lepo je bilo spet igrati s preostalimi fanti. Vedno je lepo tudi zmagati pred domačimi gledalci. Vesel sem, da sem nazaj, iščem še ritem pred začetkom svetovnega prvenstva. Je še nekaj časa, a prihaja kar hitro. Tokrat sem imel še težke noge. Potrebujem še nekaj dvoboje, vda bom prišel v pravo tekmovalno formo. Vse bo še v redu," je dejal košarkar, ki si je v Sloveniji prislužil vzdevek Miha.

Ta se je tokrat znašel v nekoliko drugačnem položaju. Če je na zadnjih dveh velikih tekmovanjih imel zagotovljeno mesto naturaliziranega košarkarja, ima zdaj konkurenco v Jordanu Morganu, slednji pa ima celo nekakšno prednost, saj z reprezentanco trenira že kar nekaj časa. "Na koncu bo strokovni štab odločil, kaj je najboljše za ekipo. Oba se trudiva po najboljših močeh, na koncu koncev pa je pomembno le to, da Slovenija dobro nastopi na prvenstvu. Odločili bodo trenerji. Ne gre toliko za osebno rivalstvo, oba si želiva, da bi bila ekipa uspešna," pravi Tobey.

Košarkar je doslej treniral individualno. "Za mano je delovno poletje, imel pa sem opravke tudi z osebnimi zadevami. A igra se bo kmalu vrnila. Celo življenje že igram košarko in to me ne skrbi. To res ni bila moja najboljša tekma, vendar bo še vse v redu," je zagotovil.

Mike Tobey | Avtor: Profimedia Profimedia

V naslednji sezoni bo nosil dres Crvene zvezde. "Tega se že veselim, o klubu sem slišal veliko dobrih stvari, vzdušje na tekmah je izjemno. Lepo je tudi, da bom bližje domu (smeh)," se igranja v bližini Slovenije v šali veseli Tobey.

Dotaknil se je še poškodb Eda Murića in Vlatka Čančarja: "To je res zelo neprijetna zadeva. Očitno je, da sta oba zelo pomembna za reprezentanco. Je velika smola, da se je Edo poškodoval ob koncu sezone, zdaj pa še Čančar. Žalosten sem zaradi njiju, ampak upam, da bomo dobro reagirali ter našli nov način za boje s tekmeci in tako nadoknadili njuno odsotnost."

Sledila bo pripravljalna tekma z ZDA, ta bo seveda nekaj posebnega za Američana iz zvezne države New York: "Da, to bo res 'cool', bo nekoliko drugače. Vseeno gre za mojo državo. No, ne na tej tekmi (smeh). V redu bo."

  dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice