Šport > Košarka
14879 ogledov

Dallas zapušča tudi eden Lukovih najljubših soigralcev: "Očitno nisem cenjen"

Theo Pinson Profimedia
V Dallasu ni več prostora za v slačilnici enega najbolj priljubljenih igralcev.

Dallas Mavericks so v noči na četrtek podpisali pogodbo z nekdanjim košarkarjem Chicago Bulls Derrickom Jonesom mlajšim, s katerim so zapolnili še zadnje prosto igralsko mesto v svojem moštvu in vsaj zaenkrat sestavili svoj igralski mozaik za prihodnjo sezono.

Prihod Derricka Jones mlajšega pa je pomenil slabo novico za Thea Pinsona, kateremu je poleti potekla pogodba z Mavericki, a je vseeno upal na morebitno podaljšanje z ekipo, kjer je preživel zadnje leto in pol svoje kariere. Tako pa pri Mavericks preprosto ni več prostora za nesrečnega Pinsona.

Slednji se je na potezo Dallasa tudi odzval preko socialnih omrežij, a je kmalu svojo izjavo tudi izbrisal. Ob razkritju podpisa pogodbe z Derrickom Jonesom mlajšim je namreč čivknil "Očitno nisem bil dovolj cenjen," ter dal jasno vedeti, da je izginila še zadnja možnost, da bi se pred prihodnjo sezono vrnil v ekipo Luke Dončića.

Pinson je bil sicer neverjetno priljubljen med soigralci Dallasa, njegov prispevek pa ni bil viden na igrišču, temveč je veljal za pravega dragulja v slačilnici ter ljubljenca soigralcev, trenerjev in navijačev.

"Theo je naš MVP, vse odkar se je pridružil ekipi. Ta njegov duh. Ne igra veliko, a je s celim srcem v igri. In to nam je manjkalo. To je bilo znotraj naše ekipe tisto, kar je ogromno doprineslo k našim uspehom. Potrebovali smo nekoga, ki bo vrtel jezik, in Theo to počne po 60 minut. Govori že v slačilnici pred tekmo in govori v slačilnici po tekmi," je Pinsonov doprinos v predlanski sezoni opisal glavni trener Dallasa Jason Kidd, ko so Mavericks tudi po zaslugi odličnega vzdušja znotraj ekipe igrali celo v konferenčnem finalu.

"Theo je naš MVP. On je tisti. Razumemo, da na samem igrišču je naš MVP Luka, toda naš duh in duša sta s Theom nekaj povsem drugega. Smo zelo veseli, da ga imamo," je še dodal Kidd, ki je tako dokončno izgubil enega najbolj priljubljenih igralcev svoje slačilnice.

Pinson je bil sicer svoji prvi dve profesionalni sezoni član moštva Brooklyn Nets, pred prihodom v Dallas pa je v ligi NBA nastopal še za New York Knicks. Tekom svoje epizode v Dallasu je za Mavericks odigral 59 tekem, tekom katerih je povprečno igral osem minut na tekmo in dosegal 2,4 točke, 1,4 skokov in 1,1 asistenc na tekmo.

Priljubljeni Pinson je svojo najboljšo predstavo prihranil ravno za konec svoje kariere pri Dallasu, saj je na zadnji tekmi minule sezone, ko je Dallas počival večino svojih prvokategornikov, dosegel kar 23 točk, 13 skokov in 12 asistenc za edini trojni dvojček svoje kariere.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice