Šport > Košarka
1588 ogledov

Bivši MVP ogorčen: "Počne isto kot Luka, a njega sovražijo, Luko obožujejo!"

Luka Dončić in James Harden Profimedia
MVP finala lige NBA iz leta 2015 ne more verjeti, da se Jamesa Hardna kritizira zaradi njegovega načina igre, medtem ko se Luko Dončića obožuje.

Štirikratni NBA prvak ter MVP finala leta 2015 Andre Iguodala je ogoročen nad dvojnimi merili, ki naj bi po njegovem mnenju obstajala v ligi NBA, in nespoštovanjem do nekaterih igralcev.

V Point Forward Podcastu je tako z nekdanjim NBA igralcem Evanom Turnerjem primerjal način igre Luke Dončića in Jamesa Hardna ter poudaril, da je nepravično, kako se dojema Hardnov način igre in njegov neuspeh, kar se tiče ekipnih dosežkov, medtem ko se Luko Dončića kuje v zvezde.

"To je zame zelo velik problem. Sem popolnoma na Hardnovi strani, kar se tega tiče, in to nima nobene veze z mojim odnosom do Luke. Jamesa se je dosti kritiziralo in sovražilo zaradi številk, ki jih je dosegal, in svojega načina igre. In tu imamo drugega igralca, Luko, ki kopira njegove predstave, a ga je javnost sprejela povsem drugače," je odlične osebne številke, a pomanjkanje ekipnega uspeha pri obeh igralcih izpostavil Iguodala.

Priljubljeni "Iggy" pa je očitno pri tem pozabil, da imata tako Harden kot Luka resnično odlične osebne številke in le malo ekipnih uspehov, a da je bil Harden tekom svoje kariere del številnih zvezdniških ekip, ki so v končnici močno razočarale, medtem ko Luka že celotno kariero nosi celotno ekipo Dallasa na svojih ramenih, brez prave pomoči soigralcev.

Z razmišljanjem Iguodale se ni strinjal niti Turner, pa čeprav je pri svojem argumentu nekoliko napihnil številke. "Naj povem le to, da je velika razlika med Hardnom in Luko. Luka v končnici na odločilnih sedmih tekmah serije povprečno dosega 38 točk, 8 skokov in 9 asistenc. James Harden ima na sedmih tekmah povprečje 7 točk, 6 skokov in 7 asistenc," je veliko razliko med Luko in Hardnom izpostavil Evan Turner.

Luka Dončić in James Harden | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav se glede dejstva, da je Luka rojeni zmagovalec, ki bo na najpomembnejši tekmi prikazal svojo najboljšo partijo, medtem ko zna James Harden v ključnih trenutkih povsem odpovedati, strinjamo s Turnerjem, je vseeno potrebno nekdanjega košarkarja Philadelphie 76ers, Indiane Pacers, Boston Celtics, Portland Trail Blazers in Atlante Hawks kar precej popraviti.

Luka v resnici na odločilnih tekmah dosega še nekoliko višje povprečje, saj je na svojih dveh odločilnih tekmah serije povprečno dosegal 40,5 točk, 8,5 skokov in 9 asistenc, medtem ko je Turner ustrelil popolnoma mimo, kar se tiče Hardna. Čeprav za igralca njegovega kalibra številke vseeno niso dovolj visoke, je Harden do sedaj šestkrat nastopil na sedmih tekmah serije, tekom katerih je beležil 21,3 točke, 5,8 skokov in 7 asistenc na tekmo. Kar pa je še vedno neprimerljivo z Lukovo statistiko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice