Šport > Košarka
5230 ogledov

Sekulić o zdravstvenem stanju Dončića: "Luka je želel nastopiti, toda ..."

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Slovenski košarkarji so se prvemu favoritu za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu morali zoperstaviti brez svojega najboljšega košarkarja, omejeno minutažo je imel tudi Prepelič.

Košarkarji Združenih držav Amerike, olimpijski zmagovalci iz Tokia in prvi favoriti za zlato medaljo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Aziji, so bili predzadnji tekmec Slovenije v pripravah na turnir najboljših 32 reprezentanc sveta, ki se bo začel 25. avgusta na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji.

Slovenija je namreč v soboto zvečer zaključila s svojimi tekmami na zvezdniškem turnirju ob 100. obletnici španske košarkarske zveze. Potem ko je z aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki Španci izgubila z 79:99, je bila nemočna tudi proti zvezdniški zasedbi ZDA, ki je slavila z 92:62.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Naši košarkarji proti najmočnejši reprezentanci sveta niso imeli nobenih možnosti, še posebej ker so se Američanom morali postaviti po robu brez svojega daleč najboljšega košarkarja Luke Dončića, ki je v petek proti Španiji dobil neprijeten udarec v stegensko mišico in je preventivno izpustil tekmo.

"Glede na to, da v ekipi ni bilo Luke Dončića, za katerega je zdravstvena služba reprezentance menila, da je bolje, da izpusti to tekmo, čeprav je igralec sam želel nastopiti, so več priložnosti dobili drugi košarkarji in jo tudi izkoristili," se je po koncu tekme stanja Luke Dončića dotaknil slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Brez kapetana in prvega zvezdnika je bila Slovenija več ali manj obsojena na neuspeh. Manjkale so njegove točke v napadu - Slovenija je v vsakem polčasu dosegla vsega 31 točk, pri organizaciji napadov in prenosu žoge je naredila številne napake (18 izgubljenih žog, 12 v prvem polčasu) in tekmecu omogočila lahke zaključke, želja in borbenost v obrambi pa ni bila dovolj za hitro in skočno zasedbo ZDA.

"Varčevali smo tudi z močmi Klemna Prepeliča. Kljub temu smo imeli zelo dobre segmente igre, pa tudi globoke padce v igri. Te moramo omejiti, saj smo videli, kakšno škodo nam lahko naredijo, če je na drugi strani tako atletska in talentirana ekipa," je zaključil slovenski selektor, ki je v pripravah na svetovno prvenstvo vpisal zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dva poraza  z Grčijo ter po enega s Španci in Američani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • andrej084 10:00 13.avgust 2023.

    Pokazalo se je, da starci, Nikolic, Dragic, Blažic,.. ne morejo več igrati na tem nivoju. Samar, Glas, mlajši Prepelič lahko. Ravno Glas ima tak met, da ga težko blokiraš, ostale pa so američani bananili kot majhne otroke. Pa Dragic, ki ...prikaži več si pri vodenju žoge to podaja v noge, pa počasni Dimec, ki ne zna zabiti koge pod košem,...Toby pa bazena ne zadane, čisto iz forme....

Sorodne novice