Šport > Košarka
2165 ogledov

Šok! Katastrofa za dvoje izmed največjih slovenskih nasprotnikov

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Dve ekipi, ki se bosta na prihajajočem svetovnem prvenstvu v košarki s Slovenijo borili za najvišja mesta, sta dva tedna pred začetkom prvenstva izvedeli katastrofalno novico.

Košarkarska reprezentanca Grčije bo na bližnjem svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonski in Indoneziji igrala brez prvega zvezdnika in kapetana Giannisa Antetokounmpa. Ta je na Instagramu v petek sporočil, da še ni povsem nared in je prisiljen izpustiti SP, ki se bo začelo 25. avgusta.

"Vsi vedo, da se moja strast in ljubezen do reprezentance nikoli ni in ne bo spremenila. Od konca sezone v ligi NBA sem svoje telo potiskal do skrajnih meja, da bi bil igralec, ki bi moral biti, da ekipi pomagam doseči zastavljene cilje. A po mesecih dela in številnih sestankih z zdravniškim osebjem je jasno, da nisem pripravljen tekmovati na ravni, ki jo potrebujem za udeležbo na SP," je zapisal grški zvezdnik ekipe Milwaukee Bucks.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

"To ni bila izbira, temveč edina možnost, da si zagotovim vrnitev na raven košarke, za katero sem si v svoji dosedanji karieri tako trdo prizadeval. Nad tem sem izredno razočaran, vendar je bila to odločitev, ki smo jo sprejeli skupaj z zdravniškim osebjem. Še naprej se bom trudil, da bom pripravljen na naslednji klic reprezentance. Osebni in ekipni končni cilj je uvrstitev na olimpijske igre leta 2024, zato mi bo v čast naslednje leto zastopati svojo reprezentanco," je še dodal 28-letnik.

V sklopu priprav na SP se je grška izbrana vrsta dvakrat merila tudi s slovensko. Obakrat so bili boljši Grki. Najprej so bili v Stožicah boljši z 98:91, v Atenah pa 88:77. Takrat se še ni vedelo, da bo Giannis prisiljen izpustiti SP, saj so v grškem taboru ves čas ponavljali, da so ga pripravljeni čakati do zadnjega trenutka, zdaj pa so se črne napovedi uresničile. V skupinskem delu prvenstva se bo sicer Grčija merila z reprezentancami ZDA, Jordanije in Nove Zelandije.

košarka Slovenija - Grčija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Zaradi poškodbe brez nastopa tudi bivši Dončićev soigralec

Prav tako bo brez nastopa na svetovnem prvenstvu ostal tudi nekdanji soigralec slovenskega asa Luke Dončića, Francoz Frank Ntilikina, ki se je prejšnji teden iz vrst Dallas Mavericks preselil k Charlotte Hornets. Francoski reprezentant si je v petek na prijateljski tekmi proti Litvi poškodoval stegensko mišico.

Ntilikina | Avtor: Epa Epa

Petindvajsetletni Ntilikina je nastop moral odpovedati po sobotnem podrobnem zdravniškem pregledu, ki je potrdil resnost poškodbe. Francija se bo sicer v predtekmovalni skupini H na SP v indonezijski Džakarti na uvodni tekmi pomerila proti Kanadi, v skupini sta še Latvija in Libanon.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice