Šport > Košarka
4824 ogledov

Dallas pripeljal kar tri nove okrepitve

Joe Wieskamp Profimedia
Luka Dončić je dobil kar tri nove soigralce pri Dallas Mavericks.

Moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA Dallas Mavericks sestavlja igralski mozaik za naslednjo sezono. Kot so sporočili na klubski spletni strani, so pri Dallasu podpisali pogodbe s tremi košarkarji. Zasedbi, v kateri igra slovenski zvezdnik Luka Dončić, so se pridružili Greg Brown III, Jordan Walker in Joe Wieskamp.

Gre za mlade igralce. Najmlajši Greg Brown III je star komaj 21 let, Walker in Wieskamp pa sta Dončićeva vrstnika, Walker je avgusta dopolnil 24 let, Wieskamp pa bo 24 konec meseca. Čeprav gre za mlade in nadarjene igralce, pa se vseeno zdi malo verjetno, da bi kateri izmed omenjene trojice pred začetkom sezone uspel zapolniti kakšno izmed petnajstih igralskih mest v Dallasovi ekipi.

Greg Brown III | Avtor: Profimedia Profimedia

Greg Brown III je sicer domačin iz Teksasa, ki je bil na naboru leta 2021 izbran kot 43. s strani Portland Trail Blazers. Za stezosledce je v najmočnejši ligi na svetu igral sezono in pol, zbral pa je 64 nastopov, od tega 6 v prvi postavi. Povprečno je na tekmo v dobrih 11 minutah dosegal po 4 točke in 2,4 skoke. Zadnjega pol leta je igral v razvojni NBA G ligi, kjer je za Ontario Clippers na 20 tekmah povprečno dosegal 6,6 točk in 2,5 skokov na tekmo.

Jordan Walker | Avtor: Profimedia Profimedia

Jordan Walker je v minulih letih igral za kar tri različne kolidže, na letošnjem naboru pa ga ni izbrala nobena izmed NBA ekip. Zadnji dve sezoni je igral za kolidž UAB (Univerza Alabame v Birminghamu) , kjer je bil obe sezoni najboljši strelec konference USA. Minulo sezono je končal s povprečjem 22,3 točk, 4,2 asistenc in 1,2 ukradenih žog na tekmo. Walker je igral za Dallas Mavericks že tekom letošnje poletne lige, ko je za Mavericke na štirih tekmah povprečno dosegal 13 točk in 3,5 asistenc.

Joe Wieskamp | Avtor: Profimedia Profimedia

Joe Wieskamp pa je bil izbran na naboru leta 2021 kot 41. s strani San Antonio Spurs. V ligi NBA je razen za ostroge igral še za Toronto Raptors, vsega skupaj pa zbral 38 tekem, tekom katerih je beležil 1,8 točk in 0,5 skokov na tekmo. V minulih dveh sezonah je tudi redno nastopal za ekipe v razvojni NBA G ligi, kjer je branil barve Austin Spurs, Wisconsin Herd in Raptors 905.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice